Tgrt Haber
31 Temmuz 2016 22:58

Avrupalı Türkler Almanya'ya akın etti

“Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi”ne video konferans yoluyla katılmasına izin verilmeyen Erdoğan’ın mesajı yazılı olarak okundu.

Avrupalı Türkler Almanya'ya akın etti
köln, almanya,

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi”ne video konferans yoluyla katılmasına izin verilmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı mitinge katılan binlerce Türk vatandaşına yazılı olarak okundu.

VİDEO KONFERANS ENGELLENİNCE YAZILI MESAJ KÜRSÜDEN OKUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinge video konferans yoluyla katılımı ise Alman yasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle alman anayasa mahkemesi kararıyla engellendi.

"EN HAİN, EN ALÇAK, EN ONURSUZ"

Bunun üzerine Erdoğan'ın yazılı mesajı katılımcılara kürsüden okundu. Mesajında, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi en hain, en alçak, en onursuz darbe girişimlerinden birine, bir terör saldırısına, bir işgal teşebbüsüne maruz kaldığını belirten Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup asker, kendi milletine, kendi devletine, kendi meşru kurumlarına ve demokrasimize karşı silahlı bir darbe girişimi başlatmıştır" dedi.

Erdoğan'ın mesajı şöyle devam etti:

"Darbe teşebbüsünde bulunanlar, devletin kendilerine emanet ettikleri savaş uçaklarıyla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla bu milleti teslim alabileceklerini sandılar. Milletimiz darbecilerin niyetini ve kim olduklarını anlar anlamaz, çağrımız üzerine sokaklara dökülerek, canı pahasına istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

"TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK ŞEKİLDE"

Darbecilerin silahlarının karşısına korkusuzca dikilen milletimiz bu kararlı ve fedakar tavrıyla oynanmak istenen oyunu bozmuştur. Türkiye, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, tarihinin başlangıcı itibariyle en karanlık, ama hamdolsun bitişi itibariyle en şanlı günlerinden birini yaşamıştır. O gece milletimiz köken, bölge mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden insanıyla milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya örnek olacak şekilde göstermiştir.

"15 TEMMUZ GECESİ MEYDANLARDA; AK PARTİLİSİ, CHP'LİSİ, MHP'LİSİ YOKTU"

15 Temmuz gecesi meydanlarda AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, şu ya da bu partili yoktu. Sünnisi, Alevisi, Caferisi, milliyetçisi, muhafazakarı, sosyal demokratı yoktu. O gece sokaklarda ve meydanlarda farklı düşünceler, farklı hesaplar değil, sadece ve sadece özgürlük ve demokrasi sevdalısı bir millet vardı. Demokrasisine, hukuk devletine, temel ve hak özgürlüklerine, iradesine, geleceğine sahip çıkan milletle iftihar ediyorum. Şundan emin olunuz; bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlüdür; 2023 hedeflerine ulaşmaya çok daha yakındır. Bugünkü Türkiye, dünyanın her köşesindeki kardeşlerine, dostlarına, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkma konusunda dünden daha kararlı, daha azimlidir.

Ülkemizdeki darbe teşebbüsünün duyulduğu andan itibaren her yerde olduğu gibi Almanya'daki vatandaşlarımızın da kalpleri ve dualarının bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Almanya'da yaşadıkları şehirlerde, sokaklara dökülen, sabaha kadar ülkelerine destek olan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Rahmetli Neşet Ertaş'ın dediği gibi; Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle giden yar oy... Milletimle şu anda Köln'de Demokrasiye Saygı Mitingi'nde bir araya gelen kardeşlerimle aramızdaki gönül bağını, kalpten kalbe giden yolu kesmeye kimsenin gücü yetmez. İstiklal Marşı şairimizin dediği gibi, milletimizin, tüten tüten en son ocak sönmeden, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğine 15 Temmuz’da dost, düşman herkese gösterdiğini inanıyorum. Bu duygularla demokrasiye saygı mitingine katılan tüm vatandaşlarımızı ve dostlarımızı bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...