Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 08:42 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 14:03

Bakan Soylu açıkladı! Suriye sınırında 3 PKK'lı terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Bakan Soylu, Suriye sınırından ülkemize sızmaya çalışan 3 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Soylu açıkladı! Suriye sınırında 3 PKK'lı terörist öldürüldü
içişleri bakanı,süleyman soylu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesince sürdürülen çalışmalar kapsamında dün Nusaybin ilçesi Günyurdu köyü bölgesinde insansız hava aracı (İHA) vasıtasıyla 3 örgüt mensubunun görüntüsünün alındığı belirtildi.

Terör örgütü mensuplarının İHA'lar aracılığıyla işaretlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saatlerce süren sabırlı takip sonucu Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile koordine kuruldu ve anında imha göreviyle havalanan F-16 ve SİHA atışlarıyla 3 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. Ayrıca atış gerçekleştirilen noktalar ve çevresini taramak, bahse konu bölgede olabilecek diğer örgüt mensuplarının da etkisiz hale getirilebilmesi amacıyla PÖH ve JÖH ortaklığında başlatılan geniş çaplı operasyonlar devam ediyor."

Bakan Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Topraklarımızda terörist istemiyoruz teslim olun! Suriye sınırından ülkemize sızan 3 PKK’lı terörist; Emniyet İstihbaratımızın takibi, Mardin Emniyet ve Jandarma, İHA, SİHA, hava takviyesi ve PÖH, JÖH desteğiyle ölü ele geçirildi.

"Dostlarımızdan" taziye mesajı bekliyoruz(!)"

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1552527673687244800

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...