Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 23:00 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 05:42

Ankara'daki cemevi saldırısında yeni gelişme: Gözaltı sayısı 3'e çıktı

Son dakika haberi: Ankara'da 30 Temmuz Cumartesi günü 3 ayrı cemevine yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin yürütülen soruşturma derinleşiyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü, saldırının ilk günü gözaltına alınan şüpheliyle bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Ankara'daki cemevi saldırısında yeni gelişme: Gözaltı sayısı 3'e çıktı
Ankara,cemevi,saldırı,gözaltı

Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde Alevi STK'leri ile cemevine yönelik eylemlerle ilgili yeni gözaltıların olduğu bildirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 30 Temmuz'da gerçekleşen eylemlerle ilgili şüphelilerden A.O.K'nin aynı gün yakalandığı hatırlatıldı.

2 ŞÜPHELİ DAHA YAKALANDI

Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, A.O.K. ile irtibatlı oldukları değerlendirilen şüphelilerden Ç.C.B'nin İzmir'de, B.G'nin ise Eskişehir-Ankara kara yolunda seyir halindeyken durdurulan bir araçta yakalandığı kaydedildi. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.

https://twitter.com/EmniyetAnkara/status/1554192613355716608

BAKAN SOYLU: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yapılan saldırıya ilişkin gözaltına alınan yeni şüphelilerin olduğunu belirterek, "Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu planlı provokasyon en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadesini kullandı.

3 cemevine yönelik alçakça provokasyon ile karşılaşmalarına rağmen eski Türkiye'den farklı olarak, bu planlı provokasyonun faili meçhul kalmadığına işaret eden Soylu, "Toplumumuzun tüm kesimleri tarafından lanetle karşılanan bu planlı provokasyon, milletimizin birlik duvarına çarptı" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...