Tgrt Haber
24 May 2021 09:20

Diyarbakır'da PKK'ya operasyon: 29 gözaltı

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonda aralarında HDP'li yöneticilerin de bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da PKK'ya operasyon: 29 gözaltı
diyarbakır,pkk,operasyon

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda örgütün şehir yapılanmasında faaliyet yürüten 34 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terör örgütü PKK/KCK ile ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik, terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet yürütüp, haklarında gizli tanık beyanları bulunan, terör örgütünün çağrıları, emir ve talimatları doğrultusunda ölen örgüt mensuplarına düzenlenen cenaze törenlerine katılan, tüm eylemleri organize eden kişilerin tespitine yönelik çalışmalar yapıldı.Diyarbakır merkez ile Kulp ve Silvan ilçeleri, İstanbul, Batman, Antalya ve Tunceli'de 41 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda HDP'li eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve eski HDP Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ile bazı HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 şüpheli yakalandı.

Operasyonda çok sayıda dijital materyal, toplatma kararı bulunan örgütsel kitap, dergi ve örgütsel dokümanlar, 7,65 milimetre çapında 7 fişek ele geçirildi.

 

34 şüpheliden 29'u gözaltına alındı. 5 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.  Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...