Tgrt Haber
07 Eylül 2023 07:54 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 08:04

Düğünü basıp damadı vurmuştu! Saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Diyarbakır'da sevdiği kadının düğününü  basarak damada kurşun yağdıran Selahattin Aktaş tutuklandı. Çiftin en mutlu günlerini kana bulayan magandanın ifadesi de ortaya çıktı. İşte detaylar...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Diyarbakır,Düğün,Silahlı saldırı

Diyarbakır'da önceki gün bir düğün salonunu basarak, tabancasıyla damat A.E.'yi vurup yaralayan, seken kurşunlardan birinin isabet ettiği 10 yaşındaki E.K.'nin de yaralanmasına neden olan Selahattin Aktaş tutuklandı. Olay nedeniyle 'Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' ile suçlanan zanlının ifadoesi de ortaya çıktı.

ÖLDÜRMEK DEĞİL DÜĞÜNÜ BOZMAK İSTEMİŞ

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, silahlı saldırı sonrası tutuklanan Aktaş, savcılık ifadesinde akrabası da olan F.A.'yı sevdiğini ve istemeye gittiklerini ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini iddia etti.

Aktaş, "F.A'yı tanımadığım birine verdiklerini öğrendim. Bunu öğrendikten sonra çok üzüldüm. Bu evliliğin olmasını istemedim. Salona gittim. Gelin ve damat salondan içeri girdiği sırada belimden silahımı çektim. Damadın arkasından yanaşarak ayaklarına doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Amacım, damadı öldürmek değil; düğünü bozmaktı. Bacak tarafına sıktım.  O sinirle kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bu olaydan dolayı pişmanım. Keşke olay buralara gelmeseydi" diye konuştu.

SİLAHIYLA BİRLİKTE YAKALANMIŞTI

Saldırı sonrası oluşturulan özel ekip, Aktaş'ı saklandığı arkadaşının evinde olaydan 5 saat sonra yakalayarak gözaltına almıştı. Yapılan aramada saldırıda kullandığı değerlendirilen tabanca da ele geçirilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...