Tgrt Haber
11 Ekim 2021 15:26

Dünya Kız Çocukları Günü neden kutlanır? Ünlülerden Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim tarihinde dünya genelinde kutlanır. Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında kabul edilen Dünya Kız Çocukları günü farkındalık oluşturmak için her yıl kutlanır. Dünyada milyonlarca insanın kutladığı ve önem verdiği Dünya Kız Çocukları günü önemli mesajlar ve sözlerle kutlanıyor. Peki Dünya Kız Çocukları günü nedir? Kimler Dünya Kız Çocukları gününü kutladı? İşte en anlamlı 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü mesajları.

Dünya Kız Çocukları Günü neden kutlanır? Ünlülerden Dünya Kız Çocukları Günü mesajı
dünya kız çocukları günü

Her yıl dünya çapında kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanıyor. Dünya çapında kutlanan ve milyonlarca insanın bu konuda farkındalık oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla mesajlar paylaştığı 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü cinsiyetlerinden ötürü kız çocuklarının maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılmasına yöneliktir. İşte Dünya Kız Çocukları günü mesajları.  

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ NEDİR?  

Dünya Kız Çocukları Günü, 2012 yılından bu yana her yıl 11 Ekim kutlanır. Dünya çapında herkesin farkındalık oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla çeşitli paylaşımlar yaptığı Dünya Kız Çocukları günü; eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konularında toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak amacıyla kutlanır. Kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldıkları eşitsizliği hatırlatmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanır.  

Dünya Kız Çocukları Günü neden kutlanır? Ünlülerden Dünya Kız Çocukları Günü mesajı

ÜNLÜLERDEN DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJLARI  

Dünya Kız Çocukları günü dünyanın her yerinden kutlanır. Türkiye ve dünyada pek çok tanıdık isim kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizliğe dikkat çekmek amacıyla çeşitli mesajlar paylaşır. İşte ünlülerden Dünya Kız Çocukları mesajları  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kız Çocukları günü mesajı:  

Cumhurbaşkanı Erdoğan kız çocukları ile olan fotoğraflarından hazırlanan videosunu ''Evlatlarımız bizim her şeyimiz. Her şey onlara daha güzel bir gelecek sunmak için… Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.'' mesajıyla paylaştı.  

Ebrar Karakurt Dünya Kız Çocukları günü mesajı:  

''14 sene önce kendi küçük, hayalleri büyük bir kız çocuğu voleybola başladı ve her zorlukta aynı cümleyi söyledi: Dedim Olabilir. Bugün Dünya Kız Çocukları Günü, hayalleri peşinde koşan tüm genç kadınlar ile birlikte daha güçlüyüz.''

Mansur Yavaş Dünya Kız Çocukları günü mesajı: 

''Aydınlık yarınlara, kız çocuklarımız yaşamın her alanına eşit ve adil bir şekilde ulaştıkları zaman kavuşacağız. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Dünya Kız Çocukları günü mesajı: 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay kızı ile olan fotoğrafını ''Hiçbir şey, o gülen yüzün kadar iyi gelemez bir babaya. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.'' mesajıyla paylaştı.  

Beşiktaş Spor Kulübü Dünya Kız Çocukları günü mesajı: 

''Çocuklar hep gülsün… Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.''

Fenerbahçe Spor Kulübü Dünya Kız Çocukları günü mesajı: 

Fenerbahçe sosyal medya hesabından Fenerbahçe SK bünyesinde bulanan kadın sporcuların yer aldığı bir video mesaj paylaştı. ''Fenerbahçe, her zaman hayalleri peşinde koşan kız çocuklarının yanında olacak. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun.''notunu düştü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...