Tgrt Haber
06 Haziran 2014 19:27

Emrullah İşler, 'Bu terör ile 2023 hedefleri gerçekleşmez'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Balıkesir'de ülke gündemini değerlendirdi.

Emrullah İşler, 'Bu terör ile 2023 hedefleri gerçekleşmez'
emrullah işler, başbakan yardımcısı, terör,

Başbakan Yardımcısı İşler, Türkiye'nin 1983 yılından bu yana PKK terör örgütünden çok sıkıntı çektiğini söyleyerek, "Bu terörle, bu akan kan ile 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir" dedi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bir dizi ziyaret ve açılış için Balıkesir'e geldi. Bandırma ilçesinde açılış yapan İşler, daha sonra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. Vali Turhan'ın kolonya ve Yağcıbedir halısı hediye ettiği İşler, ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u makamında ziyaret etti. Uğur'a görevinde başarılar dileyen İşler, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye, 1983 yılında kurulan PKK terör örgütünden çok sıkıntılar çekti, çok acılar yaşadı. Biz öncelikle bu örgütün elindeki gerekçeleri teker teker aldığımızı düşünüyoruz. Olağanüstü hali kaldırdık, ret ve inkar politikalarına son verdik. Aynı zamanda Kürtçe yasaktı, bunu yasak olmaktan çıkarttık. Üniversitelerde Kürtçe bölümleri kuruldu, Kürtçe araştırma merkezleri kuruldu, şimdi lisans ve doktora eğitimleri başladı. Televizyon kanalları 24 saat yayın yapıyor, en yapılan düzenlemeler ile özel okullarda Kürtçe eğitim verilebilecek. Biz Türkiye'de özgürlük alanını genişletmek için, demokrasi çıtasını yükseklere çıkartmak için her türlü adımı atıyoruz" dedi. İşler, Diyarbakır'da annelerin yaptığı oturma eylemini de değerlendirdi. İşler, "2023 hedefleri arasında yer alan 5 maddeden birisi de ileri demokrasi dedik. İleri demokrasiye ulaşmak için biz her türlü adımı atmaya kararlıyız. Zaman zaman demokratikleşme paketleri ile açılımlarla Türkiye'de 77 milyonun kendisini birinci sınıf vatandaş hissetmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Siyasi irade var, karar var, azim var. 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin olmazsa olmaz şartı, terörün bu ülkede son bulması, akan kan ve gözyaşının son bulmasıdır. Bu terörle, akan kan ile 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Türkiye son 30 yılda çok acılar çekti, artık daha fazlasına tahammülümüz yok. Bu son olaylar, çocuk kaçırma olayları, ailelerin ve özellikle annelerin olaya el koyup BDP'li Diyarbakır Belediyesi'nin önünde oturma eylemi yapmaları, çocuklarını örgütten geri istemelerini ben daha önce yaptığım açıklamada da milat olarak değerlendirdim. Artık anneler olaya el koydu. Anneler, gözyaşı aksın istemiyor. Artık zaman ağlama zamanı değil gülme zamanı olmalı, kavga zamanı değil barış zamanı olmalı" şeklinde konuştu.
İşler şunları söyledi:
"Çözüm süreci başladığında bölgeye giden milletvekilleri arasında ben de vardım. Şunu gördüm ki, oradaki insanlar barışa, huzura susamışlar. Artık çözüm sürecinden geriye gidiş söz konusu olamaz. Bu tür olayları provokasyon olarak değerlendiriyorum. Oradaki halkımız çatışma olsun, kan aksın, buna müsaade etmemekte kararlılar. Annelerin eylemi o bölgedeki insanların tehdide prim vermediklerini, artık korku duvarını aştıklarının bir göstergesi olarak kabul ediyorum." Gazetecilerin paralel örgüt sorusunu da cevaplandıran İşler, "Paralel örgütle mücadele devam ediyor. 30 Mart'ta millet bize bu örgütle mücadele yetkisini verdi. Biz 17 Aralık'tan itibaren bürokraside gerekli tedbirleri almaya başladık. Son zamanlarda davalar açılıyor, olay artık yargıya intikal etmiştir. Yargı ne tür kararlar verir bekleyip göreceğiz. Yaşanan olayların hesabı sorulacak. Yurt konusunda da Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekli tedbirleri almakla meşgul" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...