Tgrt Haber
23 Temmuz 2021 09:34

Kurban eti ne kadar dayanır?

Kurbanlık etlerin nasıl muhafaza edileceği merak konusu iken uzmanlardan bu konu ile ilgili açıklama geldi. Uzmanlar parça etlerin 6, kıymanın 3 gün muhafaza edilebileceğini, sakatat ile etleri aynı ortamda bulundurulmaması yönünde önerilerde bulundu.

Kurban eti ne kadar dayanır?
kurban eti,et,en nasıl korunur

Kurban Bayramı ile etin doğru şekilde muhafaza edilmesine yönelik uzmanların önerilerine kulak vermek gerekiyor.

Kurbanlık etlerin nasıl muhafaza edileceği merak konusu... Sağlık Bakanlığı kurban etinin 24 saat dinlendirilmesi yönünde tavsiyede bulundu. Etin uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmediği takdirde mikrobiyal bozulmanın başlayacağını belirten Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu, daha sonra ise kokuşma ve yeşillenme olayının gözlemleneceğini söyledi.

Kurbanlık eti mutlaka dinlendirilmesi gerektiği uyarısında bulunan Boyu, “Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski taşır” dedi.

Etlerin nasıl muhafaza edileceğiyle ilgili ise Boyu, “Etleri büyük parçalara ayırıp temiz kaplara koyun. Güneş görmeyen bir yerde (14 derecenin üstünde) hava almasını sağlayın. 5-6 saat sonra oda ısısına geldiğinde etleri buzdolabında (0-4 derece) dinlendirin.” Tavsiyelerinde bulundu.

Boyu eti hemen tüketmeyeceklere ise “Eti kavurma yapabilirsiniz ya da porsiyonlar hâlinde poşetlere koyarak dondurabilirsiniz. Buzdolabı sıcaklığında (0-4 derece) parça etler 6 gün, kıymalar 3 gün, derin dondurucuda (-18 derece) dondurulmuş etler ise 6 ay boyunca muhafaza edilebilir. Sakatat ile etleri aynı ortamda muhafaza etmeyin" dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...