Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 13:25

Son dakika! Heybeliada'daki orman yangını kontrol altında

Son dakika haberi: Heybeliada’da ormanlık alanda yangın çıktı. İlk müdahaleyi adadaki vatandaşların ele ele vererek yaptığı yangını söndürme çalışmalarına karadaki ekiplerin yanı sıra havadan da 4 uçak ve 5 helikopter destek verdi. İstanbul Valiliği yangındaki sabotaj iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyururken, Adalar Belediye Başkanı yangının çıkış sebebinin bilinmediğini söyledi. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 14.55 sıralarında kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı.

Son dakika! Heybeliada'daki orman yangını kontrol altında
heybeliada,orman,yangın

İstanbul'da öğle saatlerinde yangın paniği yaşandı. Adalar arasında en yoğun ormanlık alana sahip olan Heybeliada'da henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 

YANGINA İLK MÜDAHALE EL ELE

Orman yangınına ilk müdahaleyi bölge halkı yaptı. El ele vererek alevlere su döken vatandaşlar, yangını söndürmek için adeta seferber oldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Adalar İtfaiyesi, yangına müdahale etmeye başladı. Orman Genel Müdürlüğü de yangın bölgesine 5 uçak, 3 helikopter ve 5 arazöz sevk etti. Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri de adaya yönlendirildi.

Son dakika! Heybeliada'daki orman yangını kontrol altında

VALİLİK VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Heybeliada'da çıkan orman yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

"Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeliada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.

Son dakika! Heybeliada'daki orman yangını kontrol altında

Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa’dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya’dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır."

YANGIN KONTROL ALTINDA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun" mesajını paylaştı.

Son dakika! Heybeliada'daki orman yangını kontrol altında

Heybeliada'daki yangına müdahale sürerken, konuya ilişkin Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'den de açıklama geldi. Gül ilk açıklamasında "Yangın tek noktada, sebebi bilinmiyor" ifadelerini kullandı.

TAHLİYELER BAŞLADI

Heybeliada Kuleli Köşk mevkisindeki dumanı gören adalılar yetkililere haber verdi. Ekipler, limandaki insanları tahliye ediyor. İhbar üzerine derhal bölgeye intikal eden KEGM-3 botuyla bölgedeki vatandaşların tahliyesi gerçekleştirildi. NENE HATUN gemisiyle birlikte KEGM-5 ve KEGM-6 botlarının bölgeye intikal halinde olduğu öğrenildi.

Son dakika! Heybeliada'daki orman yangını kontrol altında

İşte bölgeden gelen ilk görüntüler...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...