Tgrt Haber
29 Ekim 2015 18:32

İstanbul'daki servis şoförlerine müjde verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki ulaşım ağlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'daki servis şoförlerine müjde verdi
kadir topbaş, servis,

Servisçilerin plaka taleplerine değinen Topbaş, "İstanbul'da 40 bin servis var. Biz de ağabey olarak herkesi düşünmek zorundayız. İki ay içinde bir sistem ortaya koyacağız. Yasal altyapıyla doğru bir çalışma yapmalıyız." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında İstanbul'da yapılan etkinlikleri anlattı.

Topbaş'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Genç Cumhuriyetin hemen arkasından parlamenter sisteme geçildi, çok partili hayattı bu demokratik bir devrimdi ve daha sonra rahmetli Özal geldi ve reform getirdi dünyaya açılmayı getirdi ayaklarımızdaki prangalardan kurtulduk.

Kuruluş aşamasındaki evrelerden sonra adeta ayrıştıran belli zümrelere belli alanları açmaları görürüz ileri demokrasilerde her vatandaşın söz sahibi olduğu yönetim şekillerine artık Türkiye'nin de girdiğini görürüz. Sadece AK Parti partim olduğu için söylemiyorum. Yaşadığımız bu yüzyılda yalnızlaşamazsınız. Rusya'nın dağılmasının sebebini faksın çıkışından verirler. Neden bilginin dünyaya çıkışıdır. Rahmetli Özal döneminden önce cebinizde yabancı sigara ve döviz olduğunda götürülürdünüz. Toplumda çift kişilikli anlayış ortaya çıktı. Karaktersizlik demektir bu. Nasıl var olmak istiyorsa olsun. Beraber geleceğe yürüsünler. Ciddi bir zihniyet değişimi gerekiyor. Sessiz devrim demek bu.

İstanbul için neden önemli istikrar?

Bütün sistemlerde hiçbir kurum, bireyin yalnız yaşaması mümkün değil. Kaderlerimiz birbirine bağlı. Kurumsal taassuplar kenara bırakılarak halk yan yana olması gerek. Özellikle üzerinde durduğum vatandaşın bireysel haklarının verilmesi. Eğer istikrar olursa bunlar olur istikrar olmazsa sıkıntılar yaşarsınız. Demokratikleşme ve yerelde hizmet verme imkânları artar. İstihdam gelişir ve yoksulluk seviyesi düşer. Bunlar istikrardan geçer.

Siyaseten rakip AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan ama neticede hedefte Cumhurbaşkanı var, siyasi oalrak muhatap kabul etmiyorlar her şeyden sorumlu tutuluyor neden böyle?

Bu kadar başarılı olmasaydı bunlar konuşulamazdı bu Türkiye meselesi Türkiye'nin gelişmesi her alanda yatırımlar yapması. Gelişen bir Türkiye, istenmez. Dostlar guru duyar ama pazarlarını elinden alacaksınız bunu istemezler. Bunları yaptığınız için hedef olursunuz. Sayın Menderes başarılara imza atmaya başlayınca astılar çok kibar bir insanı astılar. Türkiye'nin başarılı adımları birilerini rahatsız edebilir ve hedefte satranç tahtasındaki gibi şah mat savaş meydanlarınki gibi başkomutandır. Bunlar dönemseldir, devletin bekası ve ülke geleceği önemli esas olan şahıslar değil şahıslar olarak karakterize edilip önümüze koyuluyor. Türkiye'nin ilerlemesi rahatsız edici oluyor ve birtakım çevreleri devreye sokuyorlar. Bir araya gelemeyecek çevreler bu nedenle bir araya geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...