Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 13:17

Yangın uçağını engelleyen jet ski sürücüsüne soruşturma

Muğla’da yangın söndürme uçağını engelleyen jet ski sürücüsüne soruşturma açıldı.

Yangın uçağını engelleyen jet ski sürücüsüne soruşturma
muğla,,yangın,,bodrum,,jet ski,

Muğla Bodrum'da devam eden orman yangınlarına müdahalede, denize inen yangın söndürme uçağının, jetski ile önüne geçilerek engellendiği iddiaları üzerine Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre bir jet ski, su ikmali için denize inen yangın söndürme uçağının önüne kesti. Yapılan bu hareket, uçağın hızını engelledi, durmasına neden oldu.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞINA ENGEL OLMUŞTU

Olay, önceki gün yangın söndürme çalışmaları esnasında meydana gelmişti. Su almak için deniz yüzeyinde ilerleyen yangın söndürme uçağının bu hamlesi, önüne çıkan bir jet ski tarafından yavaşlatılmıştı. Bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde yangın söndürme uçağının su almak için deniz yüzeyine indiği, o esnada jet skinin uçağın önüne geçtiği ve yangın söndürme uçağının yavaşladığı ve durduğu görülüyordu.

“SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

Görüntüler sosyal medyada yer aldı. Jet skinin neden olduğu zaman kaybı öfkeye yol açtı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı bu görüntüler üzerine soruşturma başlattı. Jet skiyi kullanan kişi hakkında; “Kamu Hizmetlerinden Yararlanma Hakkının Engellenmesi Suçundan” soruşturma açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...