Tgrt Haber
09 May 2022 22:39 - Güncelleme : 10 May 2022 01:42

Erdoğan'ın 'konutta yüzde 0,99 kredi' müjdesi fırsatçıları harekete geçirdi: Bir saat geçmeden zam yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısından sonra ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşlar için düşük faizli kredi müjdesini verdi. Erdoğan’ın açıklamalarında daha bir saat bile geçmeden fırsatçılar hemen harekete geçti. Bir ilan sahibi, satışa çıkardığı evinin fiyatını 200 bin TL arttırdı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Yeni Şafak
Erdoğan'ın 'konutta yüzde 0,99 kredi' müjdesi fırsatçıları harekete geçirdi: Bir saat geçmeden zam yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek müjdeleri peş peşe açıkladı. Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirten Erdoğan, enflasyonu dizginleyecek önlemlerin alındığını ve yeni adımların da atılacağını söyledi.

‘DÜŞÜK KREDİ’ MÜJDESİ

Yüksek fiyatlardan dolayı hiç ev sahibi olmayan vatandaşlar için yeni bir karar alındığını belirten Erdoğan, konut alımında ‘düşük kredi’ müjdesini verdi. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin yürürlüğe aldıklarını açıklayan Erdoğan, il defa konut sahibi olacak vatandaşlara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağını açıkladı.

Erdoğan, 1 yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmaların belli rakama kadar 36 ay vade ile finansmandan yararlanabileceğini söyledi.

FIRSATÇILAR HEMEN DEVREYE GİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konut alacak vatandaşlara düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasının ardından fırsatçılar, konut fiyatlarına zam yaptı. Bir ilan sahibi, Erdoğan'ın açıklamasından bir saat bile geçmeden satışa sunduğu konutun fiyatını tam 200 bin lira artırdı.

Erdoğan'ın 'konutta yüzde 0,99 kredi' müjdesi fırsatçıları harekete geçirdi: Bir saat geçmeden zam yaptılar

TEMMUZDA EK ZAM MÜJDESİ

Öte yandan Erdoğan konuşmasında, Erdoğan, temmuz ayından yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte dar gelirlilerin alım gücünün biraz daha iyileştirileceğinin müjdesini verdi.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...