Tgrt Haber
15 Mart 2024 15:57 - Güncelleme : 15 Mart 2024 15:58

Meteoroloji Adana ile ilgili olağanüstü riski açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı araştırmada Adana'nın çok yağış almadığını ve son dönemlerde olağanüstü kurak il olduğunu bildirdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Meteoroloji Adana ile ilgili olağanüstü riski açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış almayan bölgelerde kuraklık araştırması yaptı. Şubat ayı verilerine göre Türkiye’de Adana 28.7 derece ile sıcaklık rekoru kırdı. Adana Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı 24 aylık standart yağış indeksi meteorolojik kuraklık durumuna göre olağanüstü kuraklık yaşayan iller arasında gösterdi.

Öte yandan ASKİ (Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi)’nin paylaştığı verilere göre Adana’nın içme suyunu karşılayan Çatalan Barajında, doluluk oranı yüzde 77,85 olarak açıklandı.

Meteoroloji Adana ile ilgili olağanüstü riski açıkladı - 1. Resim

RİSKLER ORTAYA ÇIKABİLİR

Adana’da Şubat ayının kurak geçmesine rağmen henüz böyle bir riskin olmadığı belirtildi. Ancak kuraklığın böyle devam etmesi sonucunda ileriki yıllarda olağanüstü kuraklık derecesinde riskler ortaya çıkabileceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...