Tgrt Haber
14 Ağustos 2022 19:30 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 10:00

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı ve kuzeyini etkisi altına alan yağışların yarın İstanbul ve Ankara'yı şiddetli bir şekilde vuracağı aktardı. MGM'nin hava durumu raporundan sonra AKOM, İstanbul ve Ankara Valiliklerinden peş peşe uyarı yapıldı. 17 kent için de sarı kodlu uyarının verildiği hava durumu raporunda, vatandaşların ani sel ve su baskınları karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. İşte MGM'nin 15 Ağustos hava durumu raporu ve yurt geneli 5 günlük hava durumu raporu...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)
Hava durumu,Meteoroloji,AFAD,AKOM,İstanbul,Ankara,MGM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 15 Ağustos Pazartesi günü Marmara ve İç Anadolu başta olmak üzere sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi. MGM'den 17 il için sarı kodlu uyarı verilirken sağanak şiddetli şekilde etkili olması beklenen Ankara ve İstanbul'da valiliklerden peş peşe uyarılar yapıldı. 

MGM'nin bugün yayımladığı 14 Ağustos 2022 tarihli hava durumu raporunda, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Karadeniz ve  Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bildirildi.

Son birkaç gündür ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde etkili olan yağışların sıcaklıkları düşürmesi beklensede MGM, hava sıcaklığı genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini aktardı.

PAZARTESİ İÇİN ALARM VERİLDİ

MGM'den yapılan son tahminlere göre, yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara'nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale'nin doğusunda, Batı Karadeniz'de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

17 İLE SARI KODLU UYARI

MGM'nin 15 Ağustos Pazartesi hava durumu raporunda, 17 ilde etkili olması beklenen sağanak nedeniyle sarı kodlu uyarı verildi. MGM'nin paylaştığı tabloda, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için verilen sarı kodlu uyarıda, vatandaşların ani sel ve su baskınları karşı tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

İSTANBUL VE ANKARA VALİLİKLERİNDEN UYARI

Yarın günün ilk saatlerinden itibaren İstanbul ve Ankara'da kuvvetli sağanaklar bekleniyor.  Beklenen yağışa karşı İstanbul Valiliği ve AKOM uyarı bulunurken bir diğer açıklama da Ankara için geldi.  

İBB, ''AKOM verisine göre il genelinde bu gece saatlerinden başlayarak yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı beklenmektedir'' ifadelerine yer verdi. 

Ankara Valiliği ise, ''5 Ağustos Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren görülecek sağanak yağışların ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir'' denildi.

İSTANBUL DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR DETAYLI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

AKOM'DAN KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamada, İstanbul'un gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurun etkisi altına gireceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre; Pazartesi’nin ilk saatlerinde kuvvetli yağışların İstanbul’a ulaşması bekleniyor. İl genelinde bu gece saatlerinden itibaren (03.00) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması tahmin ediliyor.

Yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren 06.00 etkisini arttırması, akşam saatlerine kadar 18.00 yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde etkili olması bekleniyor.

YURT GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

MGM'nin yayımladı yurt geneli 5 günlük hava durumu raporunda, yarın İstanbul ve Ankara'da günün ilk saaatlerinde etkili olması beklenen sağanak yağışların 16 Ağustos Salı gününden itibaren etkisini kaybedeği sonraki günlerinde ise havanın güneşli olacağı bildirildi. Yağışların önümüzdeki günlerde sadece Batı Karadeniz'de etkili olacağı aktarılan 5 günlük hava durumu raporunda, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği Doğu Anadolu ve Güneşdoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı aktarıldı.

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevrelerinde, yarın bölgenin doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

  • EDİRNE 19°C, 33°C
    Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • İSTANBUL 21°C, 27°C
    Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren il genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • KIRKLARELİ 18°C, 29°C
    Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • KOCAELİ 21°C, 30°C
    Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Denizli çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Kütahya çevreleri ile yarın Kuzey Ege'nin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • AFYONKARAHİSAR 17°C, 29°C
    Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere aralıklı sağanak ver gök gürültülü sağanak yağışlı
  • DENİZLİ 21°C, 34°C
    Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • İZMİR 24°C, 30°C
    Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın iç kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ver gök gürültülü sağanak yağışlı
  • MUĞLA 19°C, 31°C
    Az bulutlu

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Adana'nın kuzey ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ile yarın Antalya ve Isparta çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • ADANA 25°C, 34°C
    Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • ANTALYA 26°C, 30°C
    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • HATAY 25°C, 31°C
    Parçalı ve az bulutlu, kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • ISPARTA 18°C, 32°C
    Parçalı ve az bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın batı kesimlerinin, yarın bölgenin kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 21°C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

  • ESKİŞEHİR 17°C, 27°C
    Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • KONYA 20°C, 34°C
    Parçalı ve az bulutlu
  • SİVAS 16°C, 35°C
    Parçalı bulutlu

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Düzce çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Zonguldak ve Bartın çevreleri ile yarın bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Sinop hariç bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklenmiyor.

  • BOLU 16°C, 26°C
    Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • DÜZCE 19°C, 29°C
    Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
  • KASTAMONU 17°C, 30°C
    Parçalı, yarın zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • SİNOP 24°C, 30°C
    Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, yarın zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • ARTVİN 20°C, 33°C
    Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • ÇORUM 16°C, 33°C
    Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • GÜMÜŞHANE 19°C, 34°C
    Parçalı bulutlu
  • SAMSUN 23°C, 29°C
    Parçalı, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, yarın zamanla kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • ERZURUM 18°C, 34°C
    Az bulutlu ve açık, yarın zamanla yer yer parçalı bulutlu
  • KARS 12°C, 33°C
    Az bulutlu ve açık, yarın zamanla yer yer parçalı bulutlu
  • MALATYA 21°C, 37°C
    Az bulutlu ve açık
  • VAN 14°C, 30°C
    Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

  • DİYARBAKIR 21°C, 38°C
    Az bulutlu ve açık
  • GAZİANTEP 22°C, 36°C
    Az bulutlu ve açık
  • SİİRT 26°C, 38°C
    Az bulutlu ve açık
  • ŞANLIURFA 23°C, 36°C
    Az bulutlu ve açık

Meteoroloji, AKOM, Valiliklerden uyarılar peş peşe geldi! Ankara ve İstanbul'da alarm verildi: Sel ve su baskınlarına dikkat (15 Ağustos hava durumu)

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...