Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 08:16

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: Ülke genelinde etkili olacak

Meteorolojiden yapılan son tahminlere göre bugün ülke genelinde sağanak etkili olacak. Sıcaklığın bazı bölgelerde 4 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor. Vatandaşlardan kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel, ulaşımda su baskınları ve rüzgara karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: Ülke genelinde etkili olacak
hava durumu,meteoroloji,MGM,yağmur

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Meteorolojiden yapılan tahminlere göre; Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, İç Ege ve Marmara’nın doğusunda yağışlar etkili olacak. Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ SAĞANAK GELİYOR

Batı Karadeniz ve Marmara’nın doğusu ile Çankırı, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Van'ın doğusu ve Ankara'nın kuzey ve batısında yapışların kuvvetli olması bekleniyor. Sağanak etkisini Düzce, Bolu, Bartın, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli ve Karabük çevrelerinde zaman zaman artıracağı belirtildi.

SICAKLIK 12 DERECE AZALACAK

Tahminlere göre: yurdun iç ve batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 4 ila 12 derece azalacak. Doğu kesimlerinde ise önemli bir değişiklik olmayacak

Rüzgarın ise Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Güney Ege kıyıları ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli esmesi bekleniyor. Kuzey ve kuzeydoğu ile ülkenin doğusunda ise rüzgar batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: Ülke genelinde etkili olacak

VATANDAŞLARA ‘TEDBİRLİ OLUN’ UYARISI

Yer yer çok kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olunması yönünde uyarı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...