Tgrt Haber
30 Ağustos 2023 10:10 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 10:26

NATO'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü sebebiyle Türkiye'yi kutladı. Yunansitan'ın tepkisi üzerine geçtiğimi yıl yayımladığı kutlama mesajını silen NATO'nun bu sefer ne yapacağı ise merak konusu oldu. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
NATO'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
NATO,30 Ağustos,tebrik

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türkiye'ye tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), sosyal medya hesbaı X'ten (eski adıyla Twitter) Türkiye için bir mesaj yayımladı. 

Geçtiğimiz yıl da benzer bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan ancak Yunanistan'ın itirazlarına boyun eğen LANDCOM, bu yıl Türkçe yayımladığı mesajda, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" ifadesine yer verdi. 

Karargahı İzmir'de bulunan LANDCOM'un X platformundaki mesajının devamında, İngilizce olarak, "Bu özel günde bize ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Türkiye, 1952'de NATO'ya katılmasından bu yana birçok operasyonda ve tatbikatta yer almış, askerleri her zaman büyük profesyonellik ve azim sergilemiştir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü ve güvendedir" ifadelerine yer verdi.    

https://twitter.com/LANDCMD/status/1696617349825089714

YUNANİSTAN'IN İTİRAZLARINA BOYUN EĞMİŞTİ! 

LANDCOM, geçtiğimiz yıl da 30 Ağustos için benzer bir paylaşım yapmış fakat Yunanistan'ın itirazları üzerine mesajını sosyal medyadan silmişti. 

Türkiye, mesajın silinmesini NATO makamlarının dikkatine getirmiş ve durumun kabul edilemez olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine LANDCOM, 1 Eylül'de yeni bir kutlama mesajı paylaşmıştı. LANDCOM'un bu sene ise nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...