Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 23:06 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 23:14

Neşat Ertaş'ın heykeline çirkin saldırı

Türk Halk Müziği'nin unutulmaz ustalarından Neşet Ertaş’ın Kırşehir’in Kaman ilçesinde bulunan heykeline saldırı yapıldığı öğrenildi. Kimliği belirsiz kişilerce gerçekleşen saldırıda, büstün bazı parçalarının döküldüğü görüldü.

Neşat Ertaş'ın heykeline çirkin saldırı
Neşat Ertaş,Bozkırın Tezenesi,heykel,saldırı

Kırşehir’in Kaman ilçesinde merhum bozlak ustası 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş’ın heykeli kimliği belirsiz kişilerce parçalandı.

Önceki dönem belediyesince ilçe meydanına kurulan Ertaş’ın heykeli, ilçe belediyesi için yapılacak olan yeni bina inşaatının yapım aşamasında rafa kaldırılmıştı. Yerel seçimlerin ardından ise belediye yöneticileri tarafından rafa kaldırılan Ertaş’ın büstü Kaman ilçesinde 'Abdallar mahallesi' olarak bilinen Sarıuşağı mahallesine konuldu.

Neşat Ertaş'ın heykeline çirkin saldırı

GÜVENLİ BİR ALANA GÖTÜRÜLMESİ İSTENDİ

Akşam saatlerinde ise kimliği belirsiz kişiler Ertaş’ın büstüne saldırdı. Mahalle sakinlerinden Hasan Ertürk, Sarıuşağı Mahallesi'nde bulunan büstün saldırı sonrasında yerinden kaldırılarak güvenli bir alana götürülmesini istedi. Sarıuşağı Mahallesinde bulunan büstün saldırı sonucu bazı parçalarının da döküldüğü görüldü. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...