Tgrt Haber
01 Nisan 2015 14:57

Savcılardan terör olayına kınama

İstanbul Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından vurularak şehit edilmesi olayı Tokat’ta kınandı.

Savcılardan terör olayına kınama
savcı, savcılar, kınama,

Tokat Adliye Sarayı önünde toplanan savcılar yaşanan mefhum saldırıyı lanetledi. Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, büyük acı yaşadıklarını, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırının onun şahsında tüm yargı mensupları ve çalışanlarına yapılan bir eylem olduğunu ifade ederek,
“Cumhuriyet Savcımıza yönelik yapılan terör saldırısı, adaletin tecellisi için her türlü fedakarlıkla çalışan hukukun üstünlüğüne inanan yargı mensuplarına yönelik bir sindirme, göz dağı verme korkutma girişimidir. Alçakça ve pervasızca yapılan bir saldırıdır. Bizler bu terör saldırısının arkasındaki zihniyeti biliyoruz. Bu zihniyet insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ve kaos ortamını hedeflemektedir. Yapılan her türlü terör saldırısı ile istenilen kargaşa ve kaos ortamına dün olduğu gibi bugünde bundan sonrası içinde hukukun gerekliliği yerine getirilerek fırsat verilmeyecektir.
Yargı mensupları olarak hukukun üstünlüğünün hak ve adaletin sağlanması yönündeki kararlığımız ve irademiz dün olduğu gibi bugünde daha da güçlenmiştir. Yapılan alçakça terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.
Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Yiğitsoy ile Tokat Barosu Başkanı Faruk Bostancı’nın da katıldığı basın açıklamasına katılan bazı savcıların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...