Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 13:06 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 17:01

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika haberi: İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı, hastalar tahliye edildi. Olay yerinde çok sayıda ekip yangına müdahale etmek için çalışma başlattı. Valilik tarafından yapılan açıklamada herhangi bir can kaybı ve yaralının olmadığı ifade edilirken 80 hasta ise nakledildi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
yangın,Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi'nin Huzur evi bölümünde 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Hastalar binadan tahliye edilirken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1555134773126991873

İTFAİYE EKİPLERİ YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı. Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında can pazarı yaşanırken, alev alev yanan hastane dron ile havadan görüntülendi. Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANI ARISOY: TÜM HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Bütün hastalar tahliye edildi. Hepimiz buradayız. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çok şükür hastane erken fark edip bütün hastaları tahliye etti. İçerde, yangının devam ettiği yerde herhangi bir hasta ya da yaşlımız yok. 100 kadar yaşlımızın kaldığını öğrendim ama tamamen sağlıklı bir biçimde yangın büyümeden önce tahliye edildiler" dedi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1555147079332364288

HASTANENİN TARİHİ İSTANBUL'UN FETHİNE KADAR DAYANIYOR

Hastanenin geçmişi; 1454 yılında Karaköy’de Büyük Balıklı Han’ın bulunduğu yerde faaliyete geçen hastaneye kadar dayanıyor. Kayıtlara göre; 15'inci yüzyıldan beri faaliyette olan hastane, 18. yüzyıldaki veba salgını yüzünden surların dışına yani bugünkü yerine taşındı.

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Hastane "Yedikule Hastanesi" ismiyle esnaf locası tarafından 1753 yılında inşa edildi. Ahşap hastane binaları 1790'daki yangında yok olunca Patrik 7. Neofitos’un ve Bab-ı Ali tercümanı Yorgo Humuzi’nin katkısı ile yeniden inşa edildi. Sultan II. Mahmut’un fermanıyla 1836-1838 yılında Yedikule Hastanesi ile birlikte İstanbul’daki diğer iki Rum hastanesinin hastalarının nakledileceği yeni bir hastane inşa edildi. Hastalar, 1839 başında hastaneye nakledildiler.

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

1894 depreminde hastanenin zarar görmesi üzerine yeni binalar inşa edildi. 1894'te inşa edilen bina 1991 yılında restore edildi.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangını söndürme çalışmaları sürerken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Hastanenin Başhekimi Uz.Dr. Stati Leana ile birlikte çalışmaları inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangının kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Vali Yerlikaya, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Can kaybı ve yaralanan vatandaşımız hamdolsun söz konusu değil. Şu an için sebebini bilmiyoruz. Yangın tamamen kontrol altına alınıp sonrasında hazırlanan raporla sebebi ortaya çıkacak. Şu anda ilgilendiğimiz yangının çatıda başladığı ve söndürme çalışmalarının bir an önce tamamlanması. Yangın söndürme helikopteri hazır. Çalışan arkadaşlarımızın can güvenliği düşünüldüğünden şu an gerek kalmadı. Bir bölümünde yaşlılarımızın bakım yeri bir kısmında yatan hastalarımız var. Toplam tahliye edilen sayı 104. Burası tarihi kadim şifa merkezi. Balıklı Rum Vakfı tarafından yönetilen bir hastane. Bu yapı inşallah en kısa zamanda eski haline getirilmek üzere hep beraber el birliği ile yaraları sarmak boynumuzun borcu” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın sebebiyle Başhekim Stati Leana ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti. 

Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi.

Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya talimat verdi.

ACİL DURUM SERVİSİNDE

Zeytinburnu’nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın sonrası tahliye edilen hastalar ambulanslarla Bakırköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ne getirildi. Hastaların ilk müdahalenin ardından acil durum servisinde kontrol altına alındığı öğrenildi.

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Son dakika! İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...