Tgrt Haber
02 Aralık 2016 09:43

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

Kar tatili olan iller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde haberimizde olacak. Tüm Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların gelmesiyle yurt genelinde kar yağışında artış bekleniyor. Tatil haberlerinde artış bekleniyor. Öğrencilerin merakla beklediği valilik açıklamalarını ve son dakika haberini burada bulabilirsiniz.

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
kar tatili,kar tatili olan iller, kar tatili olan şehirler, hangi okullar da okullar tatil, kar yağışı başladı,valilik kar tatili,

Çorum'da kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı köylerden taşımalı sistem kapsamında il merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından merkez ilçe köylerinden il merkezine taşıma ile gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime bugün ara verilmesi kararı alındığı belirtildi. Açıklamada, il merkezi ve merkez ilçe köylerinde taşımalı sistem dışında kalan öğrenciler için bugün eğitim ve öğretimin süreceği ifade edildi.

2 ARALIK CUMA

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

KARLI YOLLAR VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI

Ardahan’da yaklaşık iki gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Kent merkezinde 20 santim, yüksek kesimlerde ise 45 santimi geçen kar nedeniyle il genelinde günlük hayat zorlaştı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde okulun yolunu tutan minik öğrenciler zor anlar yaşadı. Yollar buz pistine dönüşünce ayakta durmakta zorlandıklarını söyleyen Ceren Odabaşı, ’’Ayakta durmakta zorlanıyoruz. Bundan 3 gün önce yaklaşık eksi 30 dereceydi. Bugün sıcaklık sıfırın altında bir derecedir. Hakikaten Ardahan’da yaşam şartları çok zor ve yetkilileri yardıma davet ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

3 ARALIK CUMARTESİ

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
YURTTA KIŞ

Kastamonu’da iki gündür aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle 51 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Araç'ta 5, Azdavay'da 7, Bozkurt'ta 2, Devrekani'de 7, Doğanyurt'ta 15, Küre'de 10 ve Taşköprü'de 5 olmak üzere toplam 51 köye ulaşım sağlanamıyor.
Köy yollarının açılabilmesi için İl Özel İdaresine bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 

4 ARALIK PAZAR

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

NEVŞEHİR’DE KARAYOLLARI EKİPLERİ KARLA MÜCADELE EDİYOR

Nevşehir’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrasında Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı 67. Şube şefliği tarafından karla mücadele çalışmaları başladı.
Nevşehir’de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sonrasında Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı 67. Şube şefliği tarafından karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. 67. Şube şefliği tarafından 12 tuz sericili kar küreme bıçaklı kamyon, 1 solüsyonlu kar küreme bıçaklı kamyon, 1 kar küreme bıçaklı kamyon, 4 greyder, 2 adet yükleyici ve 10 kontrol aracı Nevşehir’de adeta seferberlik ilan etti. Karayolları ekipleri, Nevşehir-Niğde, Nevşehir-Aksaray, Nevşehir-Kayseri ve Nevşehir-Kırşehir şehirlerarası yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız devam ederken çalışmaların sabaha kadar devam edeceği öğrenildi.

5 ARALIK PAZARTESİ

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

METEOROLOJİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Kayseri, Sivas ve Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Kayseri, Sivas, Nevşehir ile Yozgat'ın doğusunda bu akşam saatlerinden sonra kar yağışının etkisini attırarak, yarın öğle saatlerine kadar kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

TUNCELİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullardaki eğitime bir gün ara verildi.
Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pülümür İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. 

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
SİVAS'TA KAR KÖY YOLLARINI KAPATTI

Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 26 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas'ta dün geceden beri etkili olan kar yağışı köy yollarında ulaşımda aksamalara neden oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde kapalı köy yolu bulunmazken Gürün'de 10, Kangal'da 10, İmranlı ve Zara ilçelerinde ise 3 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı 18 karla mücadele ekibi kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kent merkezinde ise kar yağışı aralıklarla devam ediyor.


6 ARALIK SALI

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

TAHTALI DAĞI'NA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine mevsimin ilk karı yağdı. Kemer'de Toros Dağları'nın en yüksek noktalarından Tahtalı Dağı'nda dün akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Sabaha kadar süren yağış sonrası zirvede kar kalınlığı 30 santime ulaştı. Hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 3, gece sıfırın altında 10 derece hissedildiği zirve tamamen karla kaplandı. Olympos Teleferik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Koyuncu, geçen yıllarda olduğu gibi özellikle kış döneminde kar özlemini gidermek isteyenlerin teleferikle Tahtalı Dağı zirvesine çıktığını belirterek, bölgenin bu yıl da uğrak yeri olacağını kaydetti.

MERSİN'DE MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimleri ile Gülnar ilçe merkezinde mevsimin ilk karı yağdı. Mut ilçesinde de dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışından dolayı Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor.
Sabahın erken saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar, akşam saatlerinde Gülnar ilçe merkezinde de etkili olmaya başladı. Erdemli ilçesinde de yüksek kesimlerde kar yağışı sürüyor.
Öte yandan Mut ilçesinde dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle Mersin'i Karaman'a bağlayan Sertavul Geçidi'nde trafik kontrollü sağlanıyor. Ekipler, sürücüleri yolun durumu hakkında uyarıyor.

Sedir tohumu dikimi başladı

Erdemli ilçesinde kar yağışının başlamasıyla birlikte sedir tohumu ekimleri de başladı. Erdemli Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ilk kar yağışıyla sedir tohumu ekimini gerçekleştirdiğini söyledi.
Ekiplerin geniş bir alanda hem de sıfır rakımdan en yüksek rakıma kadar ormancılık faaliyeti gösterdiğini ifade eden Çelik, "Bu yıl 300 hektar alana karperli sedir tohumu, 600 hektarlık alanda da kızılçam, ceviz, badem, sedir ve alıç gibi fidan dikimi gerçekleştiriyoruz.

SON DAKİKA! Kar tatili olan iller ve okullar | Valilik açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
Karperli sedir tohumu dikimi gerçekleştirmek için karın yağışını bekliyorduk, kar yağmaya başladı bizler de sedir tohumlarını toprakla buluşturduk." dedi.
Çelik, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü fidanlık merkezi ekibi olarak yaz sezonunda karperli sedir tohumu elde etmek üzere 150 ton sedir kozalağı topladıklarını, bunun 70 tonunu Erdemli bölgesine diğer bölümünü ise başta Ankara olmak üzere ihtiyacı olan diğer il ve ilçelere gönderdiklerini sözlerine ekledi.

DÜZCE'DE KAR YAĞIŞI

Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Bolu Dağı'nın Düzce TEM Otoyolu ve D-100 karayolu geçişlerinde etkili olan kar nedeniyle ulaşım yer yer güçlükle sağlanıyor. Yüksek kesimlerdeki Topuk Yaylası, Güzeldere, Kardüz ve Samandere mevkilerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, güzergahlarda aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri de sürücülere, dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Yığılca ilçesi Karakaş, Mengen, Yaylatepe köylerine giden yolda kalan araçlar ise vatandaşların ve çekicilerin yardımıyla ilerledi. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarının kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının yoğunlaşarak devam edeceğini bildirdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...