Tgrt Haber
17 Şubat 2014 15:34

Taksim'de doğalgaz patlaması, 6 yaralı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'de meydana gelen patlamada 6 kişinin yaralandığını belirtti.

Taksim'de doğalgaz patlaması, 6 yaralı
taksim'de patlama, istanbul'da patlama, taksimR'de doğalgaz patlaması,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında meydana gelen patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi.İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre, binada fazla doğalgaz kullanılmadığını ifade eden Topbaş, nihai sonucun teknik rapordan sonra ortaya çıkacağını belirtti.
Patlamanın meydana geldiği sokakta ciddi tahribat yaşandığına işaret eden Topbaş, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2'inci derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 6 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" diye konuştu. Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığınca binaların doğramalarının takılmasına başlanacağını kaydetti.Bölgede yaşayan vatandaşları otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" dedi.Maddi kayıpların karşılanmasına yönelik soruya, Topbaş, "Devletin gücü onları himaye etme konusunda yeterli. Hem yerel yönetimler olarak biz olalım hem mülki idarelerimiz, ilgili kurumlarımız zaten bunları himaye ederiz" yanıtını verdi.Topbaş, gazetecilerin sorusu üzerine, bölgede yeni bir patlama meydana gelme ihtimali görünmediğini söyledi.
İstanbul Valisi Mutlu
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.
"Yaralıların hayati tehlikesi yok"
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Altınok, patlamanın doğalgaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi.Yaralıların tedavi altına alındığını hatırlatan Altınok, "Durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Birinin durumu biraz daha sıkıntılı. Ama hayati tehlikesinin olduğunu zannetmiyoruz. Maddi hasar fazla gözüküyor. Gaz sıkışması fazla olunca böyle bir durum ortaya çıkmış" diye konuştu. Altınok, patlamada yaralananların olay yerinden geçen vatandaşlar ve içeride çalışanların olduğunu ifade ederek, "Ucuz atlattık, hepimize geçmiş olsun" dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...