Tgrt Haber
26 Nisan 2022 11:44 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 11:50

Terör örgütünün oyunu deşifre oldu! Kandil’i Suriye’ye taşıyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde başlattığı terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon başarılı bir şekilde sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kandil diye bir yer kalmayacak’ sözleri sonrası terör örgütünün yeni planı ortaya çıktı. PKK’ya Fırat’ın batısındaki Tel Rıfat ile doğusundaki Haseke ve Ayn İsa’da üç kamp kurulduğu ifade edildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
Terör örgütünün oyunu deşifre oldu! Kandil’i Suriye’ye taşıyorlar

Türkiye’nin terör örgütü PKK’yı tamamen yok etmek için operasyonları sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatıyla terör örgütüne ağır kayıplar verdirdi. Pençe Kilit Harekatı ile Zap bölgesinin de kontrol altına alınmasıyla İran sınırından Suriye sınırına kadar Irak’ın kuzeyindeki güvenlik hattı tamamlanacak ve Türkiye sınırları PKK için geçilmez olacak.

SURİYE ÜZERİNDEN KİRLİ OYUN

Pençe Kilit operasyonları devam ederken, geçtiğimiz hafta yaşanan terör saldırıları sonrası PKK’nın Suriye yapılanması arttı. Terör örgütü yandaşları ve destekçileri Irak’ta tasfiye sürecindeki PKK’yı, Suriye’de, uzantısı PYD-YPG üzerinden diriltiyor. 2013’te sözde kantonların oluşturulmasıyla temelleri atılan Suriye PKK’sı için Irak’ın kuzeyindeki sistemi; aynı senaryo, aynı proje ve aynı sistem ekseninde Suriye’nin kuzeyinde kurmaya çalışıyorlar.

ÜÇ MERKEZLİ FAALİYET

Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanması üç merkezli olarak kurgulanıyor. PKK/PYD-YPG’nin kamplaştığı ve eğitim yerlerini oluşturduğu bu bölgeler Haseki, Ayn İsa ve Tel Rıfat bölgeleri. Halen Tel Rıfat ve Ayn İsa Rusya, Haseki ise ABD kontrolünde. Örgüt, yıllar önce Irak’ın kuzeyinde yaptığı gibi şimdi de bu bölgelerde mayın döşeme, sabotaj, keskin nişancı eğitimleri alıyor, istihbarat toplama faaliyetleri yürütüyor.

SON SALDIRILAR BU BÖLGELERDEN GELDİ

Son dönemde Türkiye’yi hedef alan saldırılar da bu bölgelerden geliyor. Haseki’den gelen ve büyükşehirlerde bombalı eylem hazırlığı yapan iki terörist geçtiğimiz hafta Resulayn ve Ceylanpınar’da yakalanmıştı. Tel Rıfat bölgesindeki PKK’lıların Mare’den polis noktasını hedef alması sonucu özel harekat polisi Aytaç Altunörs şehit düşmüştü. Yine PKK/PYD-YPG’nin Tel Abyad’daki Barış Pınarı harekat bölgesine yönelik son dönemde artan sızma ve taciz girişimleri de Ayn İsa merkezli olarak koordine ediliyor.

50 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Tel Rıfat’taki teröristlerin Mare’den düzenledikleri roketli saldırının ardından Fırat Kalkanı harekat bölgesinde düzenlenen operasyonla 50 terörist etkisiz hale getirilmişti. Yine MİT, yerel istihbarat doğrultusunda Suriye kuzeyindeki PKK yapılanmasının sözde üst düzey yöneticilerini nokta operasyonlarla etkisiz hale getiriyor. MİT’in SİHA destekli nokta operasyonlarında son olarak PKK/YPG’nin sözde yöneticisi üç kadın terörist, PKK/YPG’nin sözde Amude-Derbesiye eyalet sorumlusu Mehmet Aydın, Suriye sınırındaki bombalı eylemlerin sorumlusu terörist Süleyman Orhan etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...