Tgrt Haber
08 Ekim 2019 15:37

Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 13 Kasım'da görüşeceğiz

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 13 Kasım'da görüşeceğiz
donald trump,cumhurbaşkanı erdoğan,abd,türkiye

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

"Türkiye F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor"
Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Birçokları Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticari ortağı olduğunu unutuyor. Türkiye, F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor. Aynı zamanda İdlib'de çok sayıda hayatın kurtarılmasında bana yardım ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

"Erdoğan, 13 Kasım'da konuğum olacak"
Donald Trump, ricası üzerine ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın evine sağ salim geri döndüğünü belirterek, "Aynı zamanda hatırlayın, daha da önemlisi Türkiye, NATO'nun itibarı olan önemli bir üyesi. O (Erdoğan) 13 Kasım'da konuğum olarak ABD'ye geliyor." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekilmelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"Kürtleri terk etmedik"
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarını sürdüren Trump, “Suriye’den ayrılma sürecinde olabiliriz ancak hiçbir şekilde özel insanlar ve harika savaşçılar olan Kürtleri terk etmedik. NATO üyesi ne ticaret ortağımız Türkiye ile olan ilişkimiz gibi” dedi.

"Kürtlere finansman ve silah yardımı yapıyoruz”
Türkiye’de Kürt nüfusunun fazla olduğunu kaydeden Trump, “Suriye’nin bir kısmında 50 askerimiz kalırken bölgeyi terk ettiler. Türkiye tarafından yapılan zorla veya gereksiz yere mücadele, ekonomisine ve kırılgan dövizine zarar verecek. Kürtlere finansman ve silah yardımı yapıyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...