Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 15:52

Türkiye omuz omuza alevlerle savaşıyor

Türkiye'de 8 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken alevlere karşı söndürme ekiplerinin yanı sıra asker, polis ve halk da canı pahasına mücadele ediyor.

Türkiye omuz omuza alevlerle savaşıyor
yangın,Muğla,asker,polis,jandarma,halk

Bir haftadır ülke genelinde devam eden orman yangınlarına karşı tüm Türkiye tek yürek oldu. Muğla’da da bir hafta önce başlayan ve şiddeti artırarak devam eden yangınları söndürmek için yüreği vatan sevdası ile çarpan herkes seferber oldu. Yangınlarda halkın alevlerle mücadelesi ise objektiflere yansıdı.

MUĞLA, AYDIN VE DENİZLİ'DE YANGIN SÜRÜYOR

Muğla Marmaris’te 7 gün önce başlayan yangınlar, Marmaris’ten sonra Bodrum, Milas, Seydikemer, Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe ve Muğla’nın komşu illeri Aydın ve Denizli’nin değişik ilçelerinde devam ediyor.

Alevlerle mücadele etmek için askerinden polisine, kaymakamından vali yardımcısına söndürme ekiplerinden gönüllü vatandaşlara kadar herkes yangın bölgesine koştu.

Türkiye omuz omuza alevlerle savaşıyor

TOMALARIN ALEVLERLE MÜCADELESİ

Türkiye’nin adeta tek yürek olduğu yangınlarda özellikle Polis Teşkilatı’ndaki TOMAların alevlere mücadelesi göz doldurdu.

Türkiye omuz omuza alevlerle savaşıyor

Bir an olsun söndürme ekiplerini yalnız bırakmayan vatandaşlar bir taraftan hortum taşırken, diğer taraftan da alev savaşçılarının hararetini söndürmek için su dağıtıyor.

Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı söndürme çalışmaları sırasında Marmaris yakınlarında bulunan tarihi bir alanı alevlerden korumak için seferber olan alev savaşçıların görüntüleri objektiflere bu şekilde yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...