Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 12:02

Yüksek Askeri Şura 2021: YAŞ toplantısı ne zaman yapılacak?

Yüksek Askeri Şura’nın toplanmasına az bir zaman kala vatandaşlar, “Yüksek Askeri Şura 2021, Yüksek Askeri Şura saat kaçta toplanacak, YAŞ toplantısına kimler katılır?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Yüksek Askeri Şura 2021: YAŞ toplantısı ne zaman yapılacak?
yüksek askeri şura nedir,yüksek askeri şura üyeleri,yüksek askeri şura saat kaçta toplanacak,yüksek askeri şura 2021

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), ağustos ayında toplanacak. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Söz konusu toplantıda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları değerlendirilecek. YAŞ çalışmalarının tek bir günde tamamlanması beklenirken toplantıda alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasıyla uygulamaya geçecek.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA 2021 NE ZAMAN TOPLANACAK?

Yüksek Askeri Şura’nın ağustos ayının ilk haftası içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. YAŞ'tan önce üyeler, her yıl olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Anıtkabir'i ziyarette bulunacak. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü yapılacak. Şura’da 2018’den beri değişmeyen ordunun komuta kademesinin durumu belli olacak.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA ANITKABİR’DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura üyeleri, Anıtkabir ziyaretini tamamladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin belli olacağı Yüksek Askeri Şura toplantısı bugün yapılacak.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret ettiğin şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgınına rağmen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına, milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor. Ruhun şad olsun." ifadelerini kullandı.

YAŞ TOPLANTISI BİTTİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA ÜYELERİ 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz üyelerinden oluşuyor.

Yüksek Askeri Şura 2021: YAŞ toplantısı ne zaman yapılacak?

YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI 2021 NELERDİR?

Toplantıda alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasıyla uygulamaya geçecek. Şura'da ele alınacak konular arasında general ve amirallerin terfi ve atama dosyaları bulunuyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, yaş haddinin yanında görevdeki bekleme süresini henüz tamamlamadı. YAŞ'ta önceki yılki Şura kararları kapsamında görev süreleri birer sene uzatılmış olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın yanı sıra görev süresini ve yaş haddini bu sene dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın durumları da karara bağlanacak.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı kararlarının yazılı olarak açıklanması beklenirken değişen kararla beraber açıklama sözlü yapılacak. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklayacak.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA NEDİR?

YAŞ toplantısının açılımı Yüksek Askeri Şura olarak bilinmektedir. Çalışmaların bir günde tamamlanması beklenen toplantıda general ve amirallerin terfi, emeklilik gibi kararları başta olmak üzere pek çok karar alınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...