Tgrt Haber
19 Ocak 2023 09:28 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 09:45

Çin’den Korona geçirenlere uyarı geldi: Ölümcül hastalıkları tetikleyebilir 

Koronavirüs pandemisinin ağır bir şekilde yaşandığı Çin’de virüsü taşıyanların ölümcül hastalıklar riski altında olduğu konusunda uyarı geldi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
Çin’den Korona geçirenlere uyarı geldi: Ölümcül hastalıkları tetikleyebilir 
Koronavirüs,Çin,Uzun Kovid

Son aylarda Koronavirüs, Çin’de milyonlarca kişiyi enfekte etti. Ağır bir pandemi tablosu ile karşı karışıa kalan Çin’deki uzmanlar virüsü geçirenlere karşı uyarılarda bulundu. Uzmanlar virüsün enfekte ettiği kişilerde ölümcül hastalıklar meydana gelebileceği konusunda uyarılarda bulundular.  Çin'den bilim adamları, virüse yakalanan herkesin  kalp yetmezliği, felç, atriyal fibrilasyon ve miyokard enfarktüsü dahil olmak üzere ölümcül kalp sorunları riskinin arttığını bildirdiler . 

YÜZDE 40 DAHA YÜKSEK 

Virüsle enfekte olan kişilerin enfeksiyonun ilk üç haftasında kalp hastalığına yakalanma olasılığının dört kat daha fazla olduğunu açıkladılar. Covid'e yakalandıktan sonraki 18 aya kadar enfekte kişilerin kalp hastalığı geliştirme riski, hastalığa hiç sahip olmayanlara göre yüzde 40 daha yüksek.

EN AZ 1 YIL TAKİP EDİLMELİLER 

Hong'dan baş araştırmacı Prof. Ian CK Wong, çalışma sonuçlarını yorumlayarak şunları söyledi: "Covid-19 hastaları, hastalığın bir parçasını oluşturan enfeksiyonun kardiyovasküler komplikasyonlarını teşhis etmek için hastalıktan kurtulduktan sonra en az bir yıl izlenmelidir."

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) anketine göre, Birleşik Krallık'ta iki milyondan fazla insanın uzun Covid semptomları olduğunu söylüyor. Kardiyovasküler Araştırma'da yayınlanan araştırmaya göre, Kovid'li kişilerin hastalığa yakalandıktan sonraki ilk ay içinde ölme olasılığı da hastalığı olmayan bir kişiye göre 81 kat daha fazla. Enfekte olan kişilerin ölüm riski, enfekte olmayan kişilere göre 18 ay boyunca yüksek. 

Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...