Tgrt Haber
30 Ekim 2021 17:29

Bağlılık Hasan ne zaman vizyona girecek? Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı "Bağlılık Hasan" film konusu ve oyuncuları!

Bağlılık Hasan filmi ne zaman vizyona girecek, konusu ne? Oyuncu kadrosu da merak edilen Bağlılık Hasan filmi, 94. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu. Sinemaseverleri heyecanlandıran bu haberin detayları sorgulanmaya başladı. İşte, Bağlılık Hasan filmiyle Oscar adayı olan yönetmen ve Bağlılık Hasan filminin konusu, oyuncuları, filmin vizyon ve 2022 Oscar tarihi...

Bağlılık Hasan ne zaman vizyona girecek? Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı "Bağlılık Hasan" film konusu ve oyuncuları!
oscar,oscar adayı,oscar 2022,semih kaplanoğlu,bağlılık hasan,bağlılık hasan film konusu,bağlılık hasan oyuncuları

Bağlılık Hasan filmi vizyon tarihine sayılı zaman kala, sinemaseverler, bu yıl Oscar'a aday gösterilen Bağlılık Hasan filminin konusunu, oyuncularını ve 2022 Oscar tarihini araştırmaya başladı. Bağlılık Hasan filmine dair merak edilenler haberimizde...

BAĞLILIK HASAN FİLMİ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun 94. Akademi Ödülleri'nde, bir diğer adı ile Oscar'da ödül alması beklenen, "Yabancı Dilde En İyi Film Dalı"nda Türkiye adına yarışacak "Bağlılık Hasan" filmi 3 Aralık 2021 tarihinde vizyona girecek. 

"BAĞLILIK HASAN" FİLMİNİN KONUSU VE DETAYLARI

Yönetmenliğini ve senaristliğini Semih Kaplanoğlu'nun üstlendiğini "Bağlılık Hasan" filminin dünya prömiyeri 74. Cannes Film Festivali'nin "Belirli Bir Bakış" bölümünde gerçekleşmişti. Film, geçimini babadan kalan meyve bahçesi ve domates tarlasıyla sağlayan Hasan'ın hikayesini anlatıyor.Hasan, eşi Filiz'i tanıdıkça, yıllar boyu verdikleri zorlu hayat mücadeleleri içinde sadece kendi hedeflerine uygun hareket ettiklerini, davranışlarının başka insanlar üzerindeki etkilerini pek düşünmedikleri fark etmeye başlıyor. Yıllardır bekledikleri güzel haberi alıp Hac için Mekke'ye gitmeye hazırlandıkları günlerde; Hasan, geçmişiyle hesaplaşıp içten içe bir vicdan muhasebesi yaşamaya başlıyor.

BAĞLILIK HASAN FİLMİ OYUNCU KADROSU

"Kaplan Film" ve "Sinehane" ortak yapımı filmin başrollerini Umut Karadağ ve Filiz Bozok paylaşıyor. Mahir Günşiray ise konuk oyuncu olarak yer alıyor.

  • Umut Karadağ – Hasan Karakteri
  • Filiz Bozok – Emine Karakteri
  • Gökhan Azlag – Serdar Karakteri
  • Ayşe Günyüz Demirci – Nisa Karakteri
  • Mahir Günsiray – Muzaffer Karakteri
  • Hakan Altıner – Hakim Mehmet Karakteri

OSCAR 2022'YE ADAY TÜRK YÖNETMEN KİM OLACAK?

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Hasan" filmi, Türkiye'nin 94'üncü Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan seçici kurul, "Yabancı Dilde En İyi Film Dalı"nda Türkiye'nin adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısını geride bıraktı ve görüşmeler sonucunda karara varıldı. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'na başvuran filmlerin değerlendirildiği kurulda, Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Hasan" filmi, 94. Oscar Ödülleri adayı olarak Türkiye'yi temsil edeceği açıklandı.

Bağlılık Hasan ne zaman vizyona girecek? Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı

OSCAR 2022 NE ZAMAN?

Oscar 2022'nin Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...