Tgrt Haber
23 Temmuz 2023 12:25 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 12:34

Bakan Kacır, Togg planını açıkladı: Kıta kıta dünyaya yayılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülke liderlerini Türkiye'nin yerli otomobili Togg ile buluşturmaya devam edeceklerini açıklayarak, "Bir yandan Türkiye'de milletimizle buluştururken bir yandan da ülke ülke ve kıta kıta dünyaya yayacağız" dedi.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Kacır, Togg planını açıkladı: Kıta kıta dünyaya yayılacak
Togg,Mehmet Fatih Kacır

Kısa süre önce boy göstermeye başlayan yerli ve milli otomobilimiz Togg'un otomotiv sektöründe dünya devleri arasında yer alması için çalışmalar sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiiye'nn bu konudaki atılımlarına ilişkin  önemli açıklamalar yaptı

Togg'u ilk Azerbaycan, daha sonra Özbekistan ve Türkmenistan'a götürdüklerini hatırlatan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Suudi Arabistan devlet liderlerine de aracı teslim ettiklerini belirtti. Bunun kendileri için önemine değinen Kacır, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürününü, Türk mühendislerinin geliştirdiği ve teknisyenlerinin ürettiği "milli akıllı otomobili" dünyanın farklı coğrafyalarında bizzat devlet liderlerine sunmanın millet adına tarihi bir gurur olduğunu ifade etti.

DÜNYAYA YAYACAĞIZ

Kacır, Togg'u gelecek dönemde Türk teşkilatının diğer üyelerine de teslim edeceklerinin bilgisini vererek, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı'mız ziyaretlerinde hangi ülke liderlerine Togg hediye edilmesi konusunda takdirde bulunursa biz de onun gereğini yapacağız. Ben Cumhurbaşkanı'mız adına bu ülkeleri şimdiden sıralamak istemem ama kendisi bu konuya çok önem ve değer veriyor. Türkiye'nin 60 yıllık hayalinin gerçekleşmesi ve şimdi bu başarı hikayesinin dünya kamuoyuna sunuluyor olması Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği bir husus. Biz Togg'u dünya liderleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Pek çok ülke liderinin Togg ile buluşmasını amaçlıyoruz. Togg'u bir yandan Türkiye'de milletimizle buluştururken bir yandan da ülke ülke ve kıta kıta dünyaya yayacağız."

MİKRO UYDU HEDEFİNİ AÇIKLADI

Diğer yandan Bakan Kacır, alçak yörünge uydularının da önemli bir fırsat penceresi oluşturduğunun altını çizdi. Türkiye'de birkaç özel sektör girişiminin halihazırda bu konuda gayret gösterdiğini aktaran Kacır, hem bu girişimlerin kabiliyetlerini daha yüksek ölçeğe taşımak hem de milli bir marka ortaya çıkarabilmek adına aktif teşvik programını hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

BAE ile imzaladıkları mutabakat zabıtlarından birinin uzaya erişim alanında olduğuna dikkati çeken Kacır, "Uzaya milli imkanlarımızla erişimi de çok değerli görüyoruz. Buna yönelik bir iş birliğini üçüncü ülkede gerçekleştirme imkanını da BAE ile birlikte konuşuyoruz. Aslında önümüzdeki dönemde Türkiye, paydaşları ve ortaklarıyla birlikte hem uzaya kendi imkanlarıyla erişebilen hem de uzayda yüzlerce binlerce mikro uyduyu yine milli imkanlarıyla geliştirme ve üretme imkanına sahip ülke konumuna gelsin istiyoruz. Dünyada birkaç şirket bu konuda öncü oldu. Biz biraz çıtayı yükseltmek ve süreci hızlandırmak arzusundayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...