Tgrt Haber
14 Eylül 2022 19:30 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 19:34

Ferrari, ilk SUV aracı Purosangue'yi tanıttı: Fiyatı dudak uçuklatıyor!

Lüks otomobil markası Ferrari, şirketin ilk SUV modeli olan yeni arabasını tanıttı. İşte tasarım harikası ve güçlü performansıyla ön plana çıkan Ferrari Purosangue'nin özellikleri...

Ferrari, ilk SUV aracı Purosangue'yi tanıttı: Fiyatı dudak uçuklatıyor!
ferrari

Lüks otomobil markası Ferrari, uzun yıllardır beklenen SUV modelini nihayet tanıttı. Tasarımıyla göz alan, performansıyla da rakiplerine göz dağ veren Purosangue resmen piyasaya çıktı. Lamborghini Urus'a rakip gösterilen aracın fiyatı da yine dikkat çekiyor.

Purosangue'nin ters yönde açılan kapıları, dört koltuklu bir konfigürasyon için ideal görünüyor. Kapılar arasında direk bulunmuyor ve Purosangue yolcular için oldukça geniş görünüyor. Bagajının ise biraz küçük olduğunu söylemek gerekli. Arka kapılar en azından 79 derecelik bir açıyla açılarak arka koltuklara binmeyi ve inmeyi kolaylaştırıyor.

FERRAI, YILLAR SONRA SUV MODELİNİ TANITTI

Stil elbette öznel bir özellik, ancak Purosangue oldukça havalı görünüyor. Geleneksel SUV şeklinden çok şişmiş bir spor araba gibi görünüyor. Stili için fantastik görünümlü Roma ve yeni 296 GTB'den ilham alınmış. Ferrari, motoru ortasında olan otomobillerde uzman ve aynı yaklaşım Purosangue SUV’da da korunmuş.

Ferrari aracın motorunu mümkün olduğu kadar geriye atmış ve yaklaşık 49:51 ön-arka ağırlık dağılımına ulaşmış, ki bu ideal değer olarak biliniyor. Purosangue, Lamborghini Urus ile yaklaşık olarak aynı büyüklük ve ağırlıkta.

Ferrari, ilk SUV aracı Purosangue'yi tanıttı: Fiyatı dudak uçuklatıyor!

İlginç bir şekilde, motor günün modasına uyarak elektriklenmiş değil. Purosangue, doğal emişli 6,5 litrelik bir V12 kullanıyor ve 715 beygir gücü ve 528 pound-feet tork üretiyor. Sekiz vitesli, çift kavramalı şanzıman kullanıyor. 0’da 100’e 3,3 saniyede çıkıyor ve maksimum hızı saatte 307 kilometre. Bir SUV olduğundan dolayı da, doğal olarak dört tekerlekten çekişe sahip.

Aracın elektrikli olan tek yeri süspansiyonlar. Ferrari, aktif amortisörlere ve devrilme önleyici kontrole izin veren 48 voltluk süspansiyon teknolojisini geliştirmek için Kanadalı Multimatic şirketi ile çalışmış.

Fiyatı da tam Ferrari stili, yani oldukça yüksek. Yaklaşık 400.000 dolar civarında olacağı biliniyor. Piyasaya 2023’te çıkacak ve artık yollarda bir Ferrari SUV görmeye başlayacağız.

Kaynak: Chip
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...