Tgrt Haber
01 Mart 2024 00:20 - Güncelleme : 01 Mart 2024 00:26

Hurda araçlar bu sistem sayesinde ekonomiye kazandırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ömrünü tamamlamış araç bertaraf takip sistemiyle önemli bir dönüşüme imza attı. Sistem sayesinde, son 3 yılda yaklaşık 10 bin hurda araç ekonomiye kazandırıldı.

Hurda araçlar bu sistem sayesinde ekonomiye kazandırıldı!
Araç,

Araçlardan kaynaklanan atıkların oluşumunu engellemeye, hurda araçlara ait parçaların geri dönüşümünü sağlamaya yönelik çalışmalar sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu kapsamda başarılı bir çalışma gerçekleştirdi.

Hurda araçlar bu sistem sayesinde ekonomiye kazandırıldı! - 1. Resim

Bakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kısa adı ÖTA olan “ömrünü tamamlamış araç” sistemi kuruldu. Sistem sayesinde, ömrünü tamamlamış araçların, çevre lisanslı tesislere teslim edilmeden hurdaya ayrılması engellendi. Hurda araçların geri kazanımının takibi sağlandı.

SİSTEM İŞE YARADI

Sistem ile sahiplerinden toplanan ömrünü tamamlamış araçlar bazı işlemlere tabi tutuldu. Bu araçlar üzerinde, tehlikeli atıklarından arındırma, sökme, parçalama ve ayrıştırma işlemleri gerçekleştirildi.

Hurda araçlar bu sistem sayesinde ekonomiye kazandırıldı! - 2. Resim

Araçlardan sökülen parçalar, yeniden kullanılabilir parça olarak satışa yönlendirildi. Kalan kısımları ise maddesel veya enerji geri kazanımına gönderildi.

10 BİN ARAÇ KAZANDIRILDI

Böylelikle ÖTA sistemi sayesinde son 3 yılda yaklaşık 10 bin hurda araç ekonomiye kazandırıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya19 Nisan 2024 15:10

yaşlı araçları belirli bir bedel ve ötv muafiyeti karşılığında alınması ekonomiye, çeşitli girdilerden katkı sağlayacaktır.

Sonraki Haber Yükleniyor...