Tgrt Haber
18 Eylül 2022 10:59 - Güncelleme : 18 Eylül 2022 11:02

Jeff Koons imzalı "BMW M850i Gran Coupe" Türkiye’de: Sadece 99 adet üretildi

Sadece 99 adet üretilen ve ünlü tasarımcı Jeff Koons imzalı BMW M850i Gran Coupe, Türkiye’de sergilendi.

Jeff Koons imzalı "BMW M850i Gran Coupe" Türkiye’de: Sadece 99 adet üretildi
BMV,otomobil

Ünlü tasarımcı Jeff Koons, Borusan Holding ve BMV Türkiye’nin davetlisi olarak İstanbul’a geldi. Popüler kültür ve günlük yaşama dair objeleri odağına alan ve harika işlere imza atan Koons, dikkat çeken tasarıma sahip BMW M850i xDrive Gran Coupe ile Türkiye’de sahne aldı.

Sadece 99 adet üretilen BMW M850i xDrive Gran Coupe tasarımıyla Contemporary Istanbul'a katılan Koons, kültür sanat ve otomotiv basınıyla buluştu.

‘’İSTANBUL’A DAVET EDİLMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM’’

Basınla buluşan ve  BMW M850i xDrive Gran Coupe tasarımının Contemporary Istanbul'da yer almasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden ünlü tasarımcı, "Kendimi BMW ailesinin bir parçası olarak görmekten gurur duyuyorum. Geçmişte BMW için bir Art Car tasarlamak üzerine davet edilmek benim için büyük bir onurdu. Le Mans'taki otomobil yarışında tasarladığım Art Car'ı görmek hayatımın en heyecan verici anlarından biriydi. Şimdi ise BMW ile tekrar çalışma fırsatı yakaladığım için çok mutluyum." dedi:

Jeff Koons imzalı "BMW M850i Gran Coupe" Türkiye’de: Sadece 99 adet üretildi

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW Türkiye'nin ülkenin en önde gelen çağdaş sanat etkinliklerinden ContemporaryIstanbul'a uzun yıllardır partner olduğunu aktaran Tiftik, şunları kaydetti:

"Borusan Otomotiv'in de bünyesinde yer aldığı Borusan Grubu, kurulduğu günden bu yana kültür sanat faaliyetlerinin destekçisi olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin başta gelen çağdaş sanat koleksiyonlarından biri olan Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'na da sahip olan Borusan Grubu, güncel sanat alanındaki faaliyetlerine, Borusan Holding'in de genel merkezi olan Perili Köşk binasında ‘Borusan Contemporary’ çatısı altında devam ediyor."

Jeff Koons'un "Rüya Otomobil" olarak tanımladığı ve dünyada yalnızca 99 adet bulunan BMW M850i xDrive Gran Coupe tasarımı çağdaş sanat tutkunlarının yanı sıra otomobil meraklılarının da büyük ilgisini topladı.

BMW Group'un Dingolfing ve Landshut'taki fabrikalarında onlarca tasarımcı ve mühendisten oluşan ekiplerin 200 saatlik el emeğiyle boyanan otomobil, gövdesinde taşıdığı maviden gümüşe, sarıdan siyaha kadar 11 farklı renkle dikkati çekti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...