Tgrt Haber
04 Ağustos 2023 11:09 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 11:10

Kia ve Hyundai kullananlar dikkat! Arabanız aniden yanabilir... Binlerce modelde sorun tespit edildi

Hyundai ve Kia araçlarda büyük risk... Otomobil üreticileri, şanzıman yağ pompasındaki elektrikli bir bileşenin aşırı ısınmasına bağlı olarak "yangın riski" nedeniyle binlerce aracını geri çağırdı.

Kia ve Hyundai kullananlar dikkat! Arabanız aniden yanabilir... Binlerce modelde sorun tespit edildi
hyundai,kia,2023 elentra,2023 tucson,2023 sportage

Güney Kore merkezli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia, yaşanan bir güvenlik sorunu nedeniyle 92 bin aracını geri çağırdı. Şirketler, şanzıman yağ pompasındaki elektrikli bir bileşenin aşırı ısınmasına bağlı olarak meydana gelebilecek bir yangın riski nedeniyle araç sahiplerini dikkatli olmaya çağırdı.

Kia, altı "termal olay" raporu olduğunu belirtirken, neyse ki herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığını açıkladı. Benzer şekilde, Hyundai de dört benzer raporu olduğunu ancak herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm vakası olmadığını bildirdi.

DİĞER ARAÇLARA DA ZARAR VEREBİLİR

Ancak, geri çağırma süreci nedeniyle, şirketler araç sahiplerine araçlarını denetleninceye kadar binalardan uzakta ve açık alanda park etmelerini önerdi. Yangın riskinin yanı sıra, aşırı ısınmanın diğer araç kontrolörlerini de etkileyebileceği ve daha büyük bir soruna yol açabileceği riski olduğunu da belirttiler.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), bu geri çağırma süreci sırasında vatandaşların güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurgularken, araç sahiplerinin geri çağırma onarımı tamamlanana kadar araçlarını binaların dışına ve yapılardan uzağa park etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Hyundai ve Kia'nın geri çağırma sürecine dahil ettiği modeller şunlar:

  • 2023 Elantra
  • 2023 Kona
  • 2023 Sonata
  • 2023 Tucson
  • 2023-2024 Palisade
  • 2023 Soul
  • 2023 Sportage
  • 2023-2024 Seltos

FORD DA BENZER BİR KARAR ALMIŞTI

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford da geçtiğimiz günlerde 1 milyona yakın F-150 pickup aracını, elektrikli park fren sisteminin beklenmedik bir anda devreye girmesine yol açan bir sorun nedeniyle geri çağırdığını duyurmuştu.

Ford geri çağırma programı, 2021 ila 2023 model yıllarında üretilen F-150 pickup modellerini kapsıyor ve sadece tek egzoz sistemine sahip olanları etkiliyor. Ayrıca 870 bin adet F-150 pickup aracının geri çağrıldığı da kaydedilen bilgiler arasında bulunuyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...