Tgrt Haber
11 Ekim 2023 11:40 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 11:43

Volkswagen en ucuz araba serisini sonlandırdı

Volkswagen, şehir içi kullanım için ultra kompakt bir tasarıma sahip "Volkswagen Up" serisini sonlandırdı. İlk olarak 2011 yılında tanıtılan araç artık üretilmeyecek.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Autocar.com
Volkswagen en ucuz araba serisini sonlandırdı
volkswagen up,otomobil,volkswagen polo

Volkswagen, ilk olarak 2011 yılında Frankfurt otomobil fuarında duyurduğu "Volkswagen Up" serisini bitirdi. İngiliz otomobil dergisi Autocar'ın haberine göre model stokları bulunan bayilerden satın alınabilse de, artık üretilmeyecek.

Kompakt tasarımı sayesinde şehir içi kullanım amaçlı tercih edilen Up serisi Volkswagen'in Slovakya'daki fabrikasında üretiliyordu. VW'nin en küçük modeli olarak bilinen Fox'un yerine geçmişti. Ayrıca Türkiye'ye ise ithal edilmediğinden ülkemizde resmi olarak satılmıyordu.

Volkswagen, serinin elektrikli modeli olan e-Up'u 2014 yılında 18.7 kWh pil gücü ve 149 km menzil kapasitesiyle tanıtmıştı. 2023 Ocak ayına gelindiğindeyse "Volkswagen Up GTI" modeli satıştan kaldırıldı. Aradan 10 aylık bir süre geçtikten sonra marka, seriyi tamamen sonlandırma kararı aldı.

VOLKSWAGEN POLO ARTIK TEK SEÇENEK

Volkswagen tarafında kompakt, küçük bir otomobil isteyenler için tek seçenek artık Polo. Ayrıca Up'un yerine, önümüzdeki beş yıl içinde 17 bin sterlinden daha düşük bir fiyatla satışa sunulması beklenen ultra kompakt elektrikli şehir otomobil modeli olan ID.1 geçecek.

Bu arada Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Seat Mii ve Skoda Citigo adlı ultra kompakt otomobiller de sırasıyla 2020 ve 2021 yılında üretimden kaldırıldığını eklemekte fayda var.

Kaynak: Autocar.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...