Tgrt Haber
16 Mart 2022 23:48 - Güncelleme : 17 Mart 2022 07:00

1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti ne kadar? Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi açıklayacak

Cuma günü açılışı yapılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Köprü ve otoyol projesinin 2 milyar 545 milyar Euro’ya mal olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışta sürpriz yapacağını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti ne kadar? Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi açıklayacak

Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan 4 bin 608 metrelik 1915 Çanakkale Köprüsü, iki kıta arasındaki feribotla 1 saat süren yolculuğu 6 dakikaya düşürmesiyle zamandan tasarruf sağlayacak. Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi çalıştı.

AÇILIŞA GÜNLER KALDI

İstanbul'u Çanakkale'ye, sonrasında da Kuzey Ege'ye bağlayacak, Türkiye'nin en prestijli projelerinden olan köprünün açılışına günler kaldı. Çanakkale Savaşları kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, 4 kulenin de tepesinde yer alacak her biri 75 ton ağırlığında ve 20,5 metre yüksekliğindeki 4 top mermisi figürünün montajı açılıştan sonra tamamlanacak.

BAKAN SON DURUMU ANLATTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı televizyon programında köprüye ilişkin detayları da paylaştı. Köprünün her yanının bir anlam taşıdığını söyleyen Karaismailoğlu, projede kullanılan malzemelerin yüzde 90'ının yerli imalat olduğunu belirtti.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Geçiş ücreti hakkında gelen soruya ise Bakan Karaismailoğlu "Cumhurbaşkanımız cuma günü bir sürpriz yapacak" ifadelerini kullandı. HER YANI BİR ANLAM TAŞIYOR Bakan Karaismailoğlu köprünün her alanında bulunan objelerin bir anlamı olduğunu ifade ederken "Mesela çelik kule ayakları 2023 metre. Bu da Cumhuriyetimizin 100.yılını simgeliyor." ifadelerini kullandı.

4 YIL ÖNCEDEN AÇIYORUZ

Köprünün zamanından 4 yıl önce açılacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, projede dünyanın en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı da belirtti. Bakan Karaismailoğlu "Dünya genelinde yapılan çok özel bir proje" dedi.

MALİYETİ NE? NE ZAMAN DEVLETE GEÇECEK?

2 milyar 545 milyon Euro'ya mal oldu. Köprü 12 yıl sonra tamamen devlete geçecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...