Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 20:00 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 22:45

Son dakika! Bakan Akar'dan tahıl sevkiyatı diplomasisi: İlk geminin en kısa sürede seyrine başlaması önemli

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Savunma Bakanı Lloyd James Austin ve Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, tahıl sevkiyatı başta olmak üzere bölgesel konular konuşuldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Akar'dan tahıl sevkiyatı diplomasisi: İlk geminin en kısa sürede seyrine başlaması önemli
Türkiye,ABD,Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Savunma Bakanı Austin ile telefonda görüştü. Milli Savunma Bakanlığı, görüşmeyi resmi sosyal hesabından duyurdu. İki bakan arasındanki görüşmede, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı, terörle mücadele ve F-16 tedariki başta olmak üzere bölgesel konular konuşulduğu aktarıldı.

F-16 BAŞTA OLMAK ÜZERE BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Bakanlıktan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, “Bakan Akar ve Bakan Austin, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı, terörle mücadele, Türkiye- Yunanistan ilişkileri ve F-16 tedariki başta olmak üzere savunma ve güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1551599485222064131

BAKAN AKAR'DAN BİR GÖRÜŞME DAHA!

Bakan Akar, ABD'li mevkidaşı Austin ile yaptığı görüşme sonrası Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile de görüştü.

"TÜRKİYE TAHIL SEVKİYATINDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEK"

Görüşmede Bakan Akar tarafından; Tahıl sevkiyatının bu hafta içerisinde başlaması konusundaki açıklamadan duyulan memnuniyet ifade edilerek; İlk geminin en kısa zamanda seyre başlamasının önemli olduğu, Sevkiyat kapsamında Türkiye’nin üzerine düşeni yaptığı, yapmaya devam edeceği, Müşterek Koordinasyon Merkezinde çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği vurgulandı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1551624098677137410

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...