Tgrt Haber
24 Ocak 2014 14:28

Başbakan Erdoğan'dan TÜSİAD'a eleştiri

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nın açıklamalarına ilişkin 'Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin?' dedi.

Başbakan Erdoğan'dan TÜSİAD'a eleştiri
ankara, başbakan, recep tayyip erdoğan, ankara, belediye başkan adayları, adaylar tanıtıldı,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısıyla seçim işleri üst kurul toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "TÜSİAD Başkanı çıkıyor 'HSYK ile ilgili kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış', senin rahatsızlık duyduğun ne? Etrafınızda belli maaşlı memurlarınız var, onların verdiği bilgilerle mi siz bunları değerlendiriyorsunuz?
İşinize geleni yanınızda barındırır, gelmeyeni kapıya koyarsınız. Hükümet, bu ülkenin menfaatlerini korumayan insanları istediği gibi sağa sola atama imkanına sahip mi? Maalesef eli kolu bağlı, biz onları düzenliyoruz. Ey TÜSİAD, ananas meselesinden niye rahatsız değilsin? Uganda'da sizlere rafineri bağlantısı kuranlardan neden rahatsız değilsin?
Ananaslar gelip gidiyor. Herhalde bu bildiğiniz ananas değil, anlıyorsunuz. Bunlar farklı, ananas bunun kod adıdır kod. Darbe girişimine karşı tavır koymuyorsunuz öyle mi? O zaman bizi karşısınızda bulacaksınız." Kalkıp da TÜSİAD'ın Başkanı 'böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez' ifadesini kullanamaz. Eğer kullanıyorsa bu, bu ülkeye karşı bir ihanettir." Başbakan Erdoğan, "Ey genel müdür, sana pazara kadar müsaade eğer pazar gününe kadar sen İstanbul Büyükşehir adayınla alakalı o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan ben CHP'nin raporunu kendim açıklayacağım. Ey genel müdür, Sen kendi genel başkanına kaset olayını yapmamış olsaydın bugün zaten burada değildin. Sayın Baykal'a bu tezgahı kuranın da kim olduğu ortaya çıkıyor, demek ki paralel kasetçiler var." Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun benim oğlumla alakalı, şahsımla alakalı söylediği şeylerde de eğer namusluysan şerefliysen kalk belgelerini oraya koy. Benim oğlumu hiçbir zaman bu tür şeylere karıştıramazsın. Ama biz senin Sosyal Güvenlik Kurumunda yaptığın yolsuzlukları da biliyoruz. Onları da ben Büyükşehir Belediye Başkanım Melih Bey'e havale ediyorum" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'in Cenevre 2 Konferansı'ndaki iddialarına ilişkin de "Eğer bunların burada eğitildiğini ispat edemezseniz alçaksınız. Türkiye bugüne kadar hiçbir Suriye'deki terörist gruba eğtim vermemiştir. O sizin işinizdir. O Suriye'nin işidir. Suriye'de bugün terör örgütleri varsa oluşmasının nedeni de Esed rejimidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...