Tgrt Haber
28 Mart 2024 20:20 - Güncelleme : 28 Mart 2024 22:35

Meral Akşener, Mansur Yavaş'a ve İmamoğlu'na yüklendi: "Ev kölesi"

Meral Akşener, insan hakları savunucu Malcom X’in sözlerinden alıntı yaparak Mansur Yavaş'ı "ev kölesi" olarak tanımladı.

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Meral Akşener, Mansur Yavaş'a ve İmamoğlu'na yüklendi: "Ev kölesi"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçime 3 gün kala partililerle yaptığı iftar sonrası konuşmasında CHP'yi, Ekrem İmamoğlu'nu ve Mansur Yavaş'ı eleştirdi. Akşener Mansur Yavaş için "ev kölesi" tanımında bulundu. 

Akşener, Ankara’nın Keçiören ilçesinde gerçekleştirilen iftar programına katıldı. Burada konuşan Akşener, her dönemde zorbalığa ve zorbalara karşı durduklarını belirterek şunları vurguladı:

-Bugün geldiğimiz noktada aldığımız noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği biz olduk. Bir zamanlar haksızlığa uğradıklarında yanlarına koştuklarımız bugünün zorbaları oldular. Biz onlardan ahlak bekledik her türlü ahlaksızlığı yaptılar. Biz bugün de millete sadakatten bahsedip ihaneti yol bilenlerin karşısındayız.  Yandaş medyaya karşıysak, Saraçhane medyasına da karşıyız. 

-Pazarlıkların en çirkini Ankara'da oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, televizyonda olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, teşkilatın kendisiyle çalıştığını söyledi. İzleyince şaşırdım, Yanlış anlaşılmasın bunları zaten biliyorduk. İtiraf etmesine pişkinliğe şaşırdım. Malcolm X der ki "Tarihte iki tür köle vardır: ev kölesi ve tarla kölesi Ev kölesi efendisine yakın yaşayan köledir. Efendisinin evinde çatı arasında bodrumda yaşar, kullanılmış kıyafet giyer, artanı yer. Efendisini kendisinden bile çok sever.  İşte bugün geldiğimiz noktada Mansur Yavaş tam olarak budur. Mansur Yavaş, CHP'nin ev kölesi olmuştur. İyi Parti'ye gelince aslan kesilen bu arkadaşımız CHP'ye gelince munis ve itaatkar olması doğaldır. Efendisini kızdırmak için tek kelime söyleyemedi.

"ABLA ABLA DEYİP SÖVDÜRMELERİNDEN SIKILDIM"

"İşi düşen hemen abla edebiyatına başlıyor” diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben artık CHP yöneticilerinin yüzüne ‘abla, abla’ deyip sonra yoldaş medyalarında bana ve partime küfür kıyamet sövdürmelerinden gerçekten sıkıldım. İYİ Partililere CHP’ye kazandırdığı sürece iyi insanlar deyip kendi yolumuzda yürüdüğümüzde ‘bunlar AKP’li, faşist ve sağcı’ diye saldırmalarından artık bıktım. Beni, partimi ve bizi destekleyen vatandaşlarımızı sürekli CHP’ye bir şeyler kazandırmak zorunda olan paryalar olarak görme şımarıklığından da artık usandım. Bana abla demeyin, istemiyorum. Çünkü sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demeniz beni samimiyetle ablası, kardeşi ve annesi gören milletimize yapılmış koca bir hakarettir.”

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...