Tgrt Haber
06 Nisan 2022 15:11 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 15:34

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçimini alır mı? Yazar Övür'den çarpıcı yorum: 6'lı masa bile inanmıyor

Seçimler yaklaştıkça siyasetin ateşi yükseliyor. Ancak muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı halen belli değil. Adaylık tartışmaları devam ederken Kılıçdaroğlu’nun bazı şaibeli ilişkileri gündeme düştü. Peki Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Kılıçdaroğlu'nun ilişkilerini deşifre eden gazeteci-yazar Mahmut Övür, TGRT Haber’de çarpıcı yorumlarda bulundu.

Türk siyaseti, seçimler yaklaştıkça hareketli zamanlardan geçiyor. Hem iktidar hem de muhalefet kanadı 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için hazırlık yapıyor. Muhalefet kanadı, '6'lı masa' ile siyasete yeni bir soluk getirmeye çalıştı. Ancak masadan Cumhurbaşkanı adayı konusunda bile bir sonuç çıkmadı. Millet İttifakının önündeki en büyük sorun halen Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yer yer aday profili çizerek talip olsa da 6’lı masa bu konuda bir karara varmış değil.

 Son olarak gazeteci-yazar Mahmut Övür, FETÖ ile ilişkisini her zaman inkar eden Kılıçdaroğlu’nun firari Mustafa Yeşil’le ilişkilerinin ve elebaşı Fetullah Gülen ile telefon görüşmelerinin Diş Hekimi Özzeybek’in gün gün tuttuğu notlarla ortaya koydu. Kılıçdaroğlu ile ilgili iddialar gündemi meşgul edecek türden. Peki Kılıçdaroğlu aday olur mu?  Gazeteci-yazar Mahmut Övür, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında seçimlere dair kritik yorumlarda bulundu.

6’LI MASADA ADAYLIK FİRESİ! YARISI İNANMIYOR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını düşündüğünü söyleyen Övür, bunun gerekçelerini şöyle sıraladı:

“6’lı masa hikayesi, tek liderin karar vermesinin önüne geçiyor. Seçime doğru kim kazanır, sorusu üzerinden karar verecekler. Aday belirleme işine bu yüzden girmiyorlar, uzatıyorlar. Genelde ya erken seçim tartışıyorlar ya da sistemi tartışıyor. Bunlarla gündemde kalmaya ve zaman kazanmaya çalışıyorlar. Aday belirleme son dönemde yapılacak. Kemal Bey’in aday olma ihtimalini zayıf görüyorum. 6’lı masada bile Kemal Bey’e inanmayan 2-3 lider var.”

6'LI MASA SEÇİM KAZANAMAZ

Övür, bugün seçim yapılsa Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının belki öne çıkabileceğini belirterek “Ancak 3 ay sonra seçim yapılacak olsa anket yapıp sonuçlara göre aday belirlerler” ifadelerini kullandı. HDP’siz 6’lı masanın seçim kazanmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Övür, konuşmasına şöyle devam etti:

“6’lıda CHP ve İYİ Parti önde gidiyor. Diğerlerinin hepsi birbirine muhtaç. Aynı şey HDP için de geçerli. Kilit partiyiz diyoruz ama bir şey yapamıyor. Çaresizler, hiç biri tek başına topluma gelecek vadedemiyor.”

EN YAKIN ÖRNEK MACARİSTAN! KÜRESELCİLER İLE MİLLİLER YARIŞTI

Vatandaşın sadece cebine bakarak oy kullanmayacağının altını çizen Övür, dünyanın pek çok yerinde yapılan seçimlerde bu duruma şahit olduklarını söyledi. En yakın örneğin Macaristan seçimleri olduğunu kaydeden Övür, “Macaristan’da da küreselciler ile ulusalcılar arasında ciddi bir çatışma vardı. Vatandaş bunu görüyor. Bizdekiyle çok benzer. Dünyanın pek çok yerinde bu ayrışma yaşanacak. Dünya bir tarafıyla Avrasya-Atlantik bloku, öte tarafıyla milli – küreselci bloku sürecinden geçiyor. Pakistan’da da benzer  durumlar yaşanıyor" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçimini alır mı? Yazar Övür'den çarpıcı yorum: 6'lı masa bile inanmıyor

17-25 ARALIK SONRASI FETÖ İLİŞKİLERİ İNANILMAZ

Kılıçdaroğlu’nun firari Mustafa Yeşil’le yaptığı görüşmelerin ve Gülen ile telefon görüşmelerinin yansıdığı Diş Hekimi Özzeybek’in notlarını yayınlayan Övür, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu ilişkiler 17-25 aralık öncesi ve sonrası için de geçerli. Bu, çok tartışılıyordu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ilişkisi hep göz ardı edildi. Geçmişte F tipi dedikleri cemaatle 2012’den sonra yakın ciddi ilişki kurdular. Bu ilişkiler 17-25 Aralık sonrası inanılmaz derecede."

FETÖ ile ilşkilerinin belge ve bilgilerini Kılıçdaroğlu'nun  Meclis kürsüsünden servis ederek tüm Türkiye’ye duyurduğunu belirten Övür, en önemli tartışmalardan birini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gündeme getirdiğini kaydederek "Kılıçdaroğlu Gülen ile görüşmediğini, geçmiş olsun demediğini söylemişti. Bakan Süleyman Soylu o dişçide kimlerle birlikteydin, diye sordu. Kılıçdaroğlu cevap vermedi. Ben de o dişçinin notlarını yayınladım. Kemal Bey, Pensilvanya’ya geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor. Hem 17-25 aralık öncesi hem de sonrası FETÖ’nün Türkiye’de aranan adamı Mustafa Yeşil ile yakın ilişkiler kuruyorlar” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...