Tgrt Haber
26 Mart 2014 09:04

Mükerrer oy kullanmak mümkün mü

Mükerrer Oy nedir, Seçimlerde Mükerrer Oy kullanmak mümkünmüdür, Mükerrer Oy için YSKk'dan açıklama...

Mükerrer oy kullanmak mümkün mü
Mükerrer oy,Mükerrer oy nedir,mükerrer oy kullanmak,seçimlerde mükerrer oy kullanmak

Birden fazla oy verme durumu. genelde seçimde hile yapmak isteyen partilerin sıkca yaptığı eylem. Parmağa boya sürülmesi bu duruma birazcık olsun engel oluşturmakta. İnternettede sıkca karşılaşılır. Bir ankete birden fazla oy verilebilir ve sağlıklı bir sonuç çıkmaz.
MÜKERRER OY KULLANMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Oy kullanma sırasında sandık kurulunun seçmenlerden kimliğini isteyeceğini, oy kullanmak için, resmi kurum tarafından verilen ve üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı, fotoğraflı resmi bir belge gerektiğini vurgulayan Güven ancak hala bazı vatandaşların örneğin ehliyetlerinde kimlik numarasının yazmadığını belirtti. Güven, şu bilgileri verdi:
"Bu tür resmi belgelerin kabul edilebilmesi için nüfus müdürlüğünün, vatandaşlık numarasını gösteren bir nüfus bilgi kağıdı vermesi gerekiyor. Bu ikisi birlikte olursa oy kullanmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle nüfus müdürlüklerinin de seçim günü açık olmasını istedik. Bir kişinin sadece bir kez bir yerde oy kullanması mümkün. Sistem T.C. kimlik numarasına göre oy kullandırmayı esas aldığı için aynı insanın birden fazla yerde kayıt olması da oy kullanması da mümkün değil."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...