Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 07:46

Aile hekimliklerinde yeni dönem

Aile hekimliklerinde yeni dönem başladı. Her aile hekimi artık hedef nüfusundaki kişileri arayarak aile hekimliğine davet edecek. Kronik hastaları da aile hekimleri yakından takip edecek.

Aile hekimliklerinde yeni dönem
sağlık,,aile hekimi,

Aile hekimliklerinde yeni dönem başladı. Kronik hastalar yakından takip edilecek. 40 yaş üstü kişilerin kalp damar hastalığı, diyabet ve obezite riski hesaplanacak.

KANSER, DİYABET, OBEZİTE TARAMASI ZORUNLU

1 Temmuz itibariyle Aile Hekimlikleri’nde yeni dönem başladı. Hipertansiyon, diyabet, obezite, kalp-damar hastalıkları taraması, kanser ve yaşlı taraması zorunlu hale geldi. 18 yaşından büyük herkesin yılda en az bir kez kan basıncı ölçümü yapılacak. Kanser taraması için kişiler aranıp, Aile Sağlığı Merkezine davet edilecek.

KANSER TARAMASI ZORUNLU

30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası herkesin kalın bağırsak kanseri taraması yapılacak. 40-69 yaş arası kadınlar meme kanseri taraması için en yakın tarama birimine yönlendirilip takip edilecek.

YAŞLI İZLEMİ ZORUNLU

40 yaş ve üstü kişilerin kalp-damar hastalığı, diyabet ve obezite riski hesaplanacak. Ayrıca 65 yaş üstü herkes "yaşlı izlem taramalarına" alınacak.

Her Aile Hekimi hedef nüfusundaki kişileri telefonla arayacak ya da mesajla davet edecek. Aile hekimleri tarama sonuçlarını Hastalık Yönetim Platformu'na işleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...