Tgrt Haber
09 Haziran 2021 17:56

Bakan Koca: Yarından itibaren 45 yaşa kadar aşılamayı başlatacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada yaş sınırının 45'e düşeceğini açıkladı. Bakan Koca ayrıca 4,2 milyon doz Biontech aşısının hafta başından itibaren Türkiye'de olacağını belirtti.

Bakan Koca: Yarından itibaren 45 yaşa kadar aşılamayı başlatacağız
Fahrettin Koca,Aşılama,Türkiye Kovid-19,Aşı,45 yaş altı

Kademeli normalleşmede koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde peş peşe 2 önemli gelişmeyi duyurdu. Bakan Koca, aşılamada yeni yaş grubuna geçildiğini "Yarından itibaren aşılama 45 yaşa düşecek" sözleriyle açıkladı.

4,2 MİLYON BİONTECH AŞISI TÜRKİYE'YE GELECEK

Aşı tedarikiyle ilgili de müjdeyi veren Koca, hafta başından itibaren 4,2 milyon doz Biontech aşısının Türkiye'ye geleceğini belirtip, "Tedbirlerin gevşetilmesi hazirandan sonra değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşı randevusu işin yapılması gereken işlemler şöyle: 

1- Öncelikle aşı sırasının gelip gelmediğini e-Nabız uygulamasından veya kısa mesaj yoluyla öğrenebilrsiniz. 

2- SMS yoluyla öğrenmek isteyenler, ASI yazıp boşluk bırakıp kimlik numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023’e göndermeleri gerekmektedir.

3- Aşı durumu sorgulaması sonucu aşı yapılacak grupta yer alınıyorsa randevu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden tarih ve saat seçilerek randevu alınabiliyor.

4- Randevu alındıktan sonra kısa mesaj ile bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca randevu bilgilerine e-Nabız ve MHRS uygulamalarından ulaşılabilmektedir.

5- Aşı olmak için seçilen randevu saatini geciktirmeden sağlık kuruluşunda olunması gerekir. AŞILA uygulamasından randevu sahibinin sorgulaması yapıldıktan sonra yine uygulama üzerinden aşının barkodu okutuluyor ve kaydediliyor. Kayıt işlemi sonrası aşı yapılıyor.

6 - Aşı 2 doz halinde uygulanmaktadır. İkinci doz randevusu ise ilk doz uygulamasının ardından sağlık personeli tarafından yapılmaktadır. İsteyenler kendi randevularını yine kendileri alabilir.

7- Aşı olanlar e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden elektronik aşı kartına ulaşabilir.

9 HAZİRAN 2021 KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye’nin 9 Haziran 2021 tarihli güncel koronavirüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 87 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 48 bin 428'e yükseldi. Bugün 224 bin 193 test yapıldı. Günlük vaka sayısı ise 6 bin 454 olarak açıklandı. Toplam test sayısı 56 milyon 123 bin 336, toplam vaka sayısı 5 milyon 306 bin 690 oldu. Hasta sayısı 558, iyileşen sayısı ise 6 bin 647.

Bakan Koca: Yarından itibaren 45 yaşa kadar aşılamayı başlatacağız

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...