Tgrt Haber
29 Haziran 2021 13:01

Çin aşısı Delta varyantına karşı etkili mi? Sinovac açıklama yaptı

Bilim insanları Çin aşılarının Delta varyantına karşı etkinliğiyle ilgili açıklama yaptı. Araştırmada, Türkiye’de kullanılan Sinovac aşısı da yer aldı. Delta varyantının neden olduğu semptomatik ve ciddi vaka riskini azaltmada Çin aşılarının etkili olduğu ifade edildi. Yapılan iki doz aşının ardından bir destekleyici dozun, Delta varyantına karşı daha güçlü ve daha dayanıklı antikor reaksiyonunu hızla ortaya çıkarabileceğini açıklandı.

Çin aşısı Delta varyantına karşı etkili mi? Sinovac açıklama yaptı
sinovac,,koronavirüs,,delta aşısı,,kovid 19,

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Kovid-19’un baskın türü olarak nitelenen Delta varyantı kabusu giderek yayılırken kullanımda olan aşıların bu mutasyona karşı etkinliği konusunda araştırmalar hızla devam ediyor.
Bilim insanları Çin’de üretilen aşıların Delta varyantına etkinliğiyle ilgili açıklamada bulundu.

ÇİN AŞILARI DELTA’YA KARŞI ETKİLİ

Çin’in Kovid-19 ile savaşında önemli katkı sağlayan epidemiyolog Zhong Nanshan, basına yaptığı açıklamada Çin aşılarının Delta varyantına karşı etkili olduğunu açıkladı. Guangzhou kentindeki enfeksiyonların analizine dayanan araştırmanın ön sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Nanshan, araştırmacıların Delta varyantının neden olduğu semptomatik ve ciddi vaka riskini azaltmada Çin aşılarının etkili olduğunu bulduklarını söyledi.

SİNOVAC’TAN DELTA’YA KARŞI ÜÇÜNCÜ DOZ AÇIKLAMASI

Türkiye’nin de kullandığı Çin aşısı Sinovac’ın sözcüsü Liu Peicheng de aşının varyanta karşı etkinliğiyle ilgili açıklama yaptı. Aşılanan kişilerden kan örneği alındığını belirten Peicheng, ön sonuçlara göre aşılarının Delta varyantını nötrleştirici etkide üç kat azalma gösterdiğini ifade etti. Peicheng, iki doz aşıdan sonra uygulanacak bir destekleyici dozun Delta'ya karşı daha güçlü ve daha dayanıklı antikor reaksiyonunu hızla ortaya çıkarabileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...