Tgrt Haber
21 May 2014 18:30

Hava ambulans hayat kurtarmaya devam ediyor

Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Acil Hava Ambulansı 2010 yılından bu güne kadar 157 hastayı daha uygun sağlık merkezlerine nakletti.

Hava ambulans hayat kurtarmaya devam ediyor
Sağlık Bakanlığı, hava ambulansı, helikopter, SAĞLIK haberleri, SAĞLIK,

Son model tıbbı cihazlarla donatılı helikopter hava ambulansları hayat kurtarmaya devam ediyor. Yozgat'ta sağlık durumları acil olan ve daha donanımlı bir sağlık merkezine sevki uygun görülen 157 hasta hava ambulansı ile nakledildi. Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 2010 yılından itibaren toplam 157 hastamız hava ambulansı ile bir üst merkeze zamanında hızlı bir şekilde ulaştırılarak ve gerekli müdahalelerin yerinde yapıldığını belirterek, “2010 yılından bugüne kadar 156 vakamız helikopterle bir tanesi de Kayseri havaalanı üzerinden uçakla ilgili sağlık kurumlarına nakledildi. En son vakamızda yeni doğan bir bebeğimiz yoğun bakım erken doğum nedeniyle Kayseri'ye nakledildi. Her acil vaka değil ama acil olan gerçekten ihtiyacı olan vakalar gönderiliyor. Hava ambulansı ile nakledilebilecek. Onay aldığımız hastaların hepsini hava ambulansı ile hızlı bir şekilde nakledebiliyoruz” dedi. 2002 yılında sağlıkta dönüşüm projesinden sonra yerinde sağlık hizmetleri çok güçlendirdiğini ifade eden Şahin, “Yerinde yoğun bakımlarımız, yerinde ekipmanımız, yerinde sağlık personelimiz, gerçekten çok kuvvetlendirildi. Bununla birlikte hasatların nakli ile ilgili kullanmadığımız ekipmanlarda çok güçlendirildi. Hava ambulansları kendi başına ikinci basamak bir yoğun bakım ünitesi gibi içerisinde vantilatörleri oksijen tüpleri , ekg, aspiratörleri bir yoğun bakımda bulunan bir hatanın ihtiyacı olan her şey tamamı ve eğitimli personeli ile mevcut hem sürat hem gerekli müdahale hem de teknik ve bilgili ekiple birlikte çok önemli bir hizmeti görüyor. Hava ambulansı ilimiz Yozgat'ta ve Türkiye'nin genelinde hayat kurtarmaya devam ediyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...