Tgrt Haber
18 Aralık 2021 15:30

'Tarihi geçmiş aşı' iddialarını yalanlayan Bakanlıktan ‘Hazal Kaya’ açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 'Son kullanma tarihi geçmiş Biontech aşılarının vatandaşlara uygulandığı’na yönelik iddiaları yalanladı. Aşıların raf ömrünün üretim tarihinden itibaren 9 aya çıkarıldığını belirten Bakanlık, "vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşılarını olabilirler." ifadesini kullandı.

'Tarihi geçmiş aşı' iddialarını yalanlayan Bakanlıktan ‘Hazal Kaya’ açıklaması
sağlık bakanlığı,,hazal kaya,,aşı,

Sağlık Bakanlığı, 'tarihi geçmiş aşı' iddialarını yalanladı. Ünlü oyuncu Hazal Kaya 17 Aralık’ta 3.doz aşısını olmak için hastaneye gitti. Flakona bakınca aşının son kullanma tarihinin 11 Aralık olduğunu fark edince Kaya, sosyal medya hesabından "Bize yapacakları aşının son kullanma tarihi 11 Aralık çıktı. İyi ki kontrol etmişiz…" paylaşımında bulundu.

"AŞILARIN RAF ÖMRÜ UZADI"

Ünlü oyuncunun yaptığı paylaşım bir anda gündeme oturunca Sağlık Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "10 Eylül 2021 tarihinden önce üretilip etiketlenen Biontech mRNA aşıları da dahil olacak şekilde tüm aşıların raf ömrü, üretim tarihinden itibaren 9 aya çıkarılmıştır. Bakanlığımızca bu onay doğrultusunda aşı takip sistemi üzerinden gerekli güncelleme işlemleri tamamlanmıştır." denildi

"AŞILARIN TARİHİ GEÇMEDİ"

Bakanlık, -80 derecede muhafaza edilen aşıların etiketlerini değiştirmenin, soğuk zincirin bozulmasına neden olacağı için mümkün olmadığını vurguladı. Açıklamada, "aşıların son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla aşılarını olabilirler." İfadelerine yer verildi.

“KEŞKE HABERİMİZ OLSAYDI”

Bakanlıktan yapılan açıklamanın ardından Hazal Kaya'dan da yeni bir paylaşım geldi. Kaya, yaptığı açıklamada 'Keşke daha önce haberimiz olsaydı" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...