Tgrt Haber
14 Haziran 2017 11:01

Kasığındaki çıban hayatını mahvetti

35 yaşındaki kadın kasığında ortaya çıkan çıbanı genital uçuk sanıyordu ancak tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmıştı.

Kasığındaki çıban hayatını mahvetti
Çıban,genital uçuk

Kasığında büyük, iltihaplı ve ağrılı yumrular oluşan kadın, enfeksiyon kapmış olmaktan korktu ancak belirtiler nadir rastlanan ve tedavisi olmayan bir hastalığı gösteriyordu.

Daily Mail'in haberine göre Esme Munro isimli kadın, hastalığın semptomlarına ilk olarak ergenlik döneminde rastladı. İlk başta genital uçuk kaptığını zannetti. 20'li yaşlarına kadar semptomlar devam edince hastaneye gitti.

Genç kadına kronik ter bezi iltihabı (hidradenitis suppurativa) teşhisi konuldu. Hastalık kasıkta, kalçada, göğüslerde ve koltuk altlarında çıbanlara neden oluyor.

Esme'nin durumu gittikçe daha da kötüleşti. Bütün vücudunda erik büyüklüğünde çıbanlar çıkmaya başladı. Ağrıdan yürüyemez, ayakta duramaz ve hatta oturamaz hale geldi. Tedavi yöntemleri fayda etmeyince bebek bakıcılığı işini bırakıp engelli olarak kayda geçti.

Talihsiz kadın hastalığını anlattı

"Hayatımın büyük bir çoğunluğunu açık yaralarla acı içinde geçirdim. İşimi kaybettim, depresyona girdim, ilişkimlerim mahvoldu. Çok zor ancak çocuğum ve eşimle hayata umutla bakıyorum."

HS toplumun sadece %1'ini etkiliyor ancak hastalığın teşhisi çok uzun sürüyor. Çünkü hastalar tıbbi yardım almaktan çekiniyorlar. HS hastalığında kıl folikülleri ve etrafındaki apokrin ter bezeleri tıkanıyor ve enfeksiyon meydana geliyor. Bu da çıbanlara neden oluyor. Sebebi bilinmeyen ve tedavisi olmayan hastalığın semptomları tıbbi müdahaleyle hafifletilebiliyor.

Kasığındaki çıban hayatını mahvetti

Kasığındaki çıban hayatını mahvettiKasığındaki çıban hayatını mahvetti

Kasığındaki çıban hayatını mahvetti

Kasığındaki çıban hayatını mahvetti

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...