Tgrt Haber
30 Haziran 2021 15:01

Koronavirüste yeni belirti! Bir ay sonra görülüyor

Hindistan’da hastaların ilk Kovid-19 teşhisinden yaklaşık bir ay sonra karın ağrısı ve dışkıda kanama gibi yeni bir komplikasyonların ortaya çıktığı bildirildi. Yapılan açıklamada virüsü atlatan bir kişinin ise şiddetli koronavirüs sonrası oluşan göğüs hastalığı ve ağır kanamadan dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Koronavirüste yeni belirti! Bir ay sonra görülüyor
koronavirüs,,kovid 19,,belirti,,sağlık,,dünya,,hindistan,

Hindistan’da koronavirüsle mücadele sürecinde artan kara mantar ve Delta varyantı vakalarının ardından koronavirüs hastalarında yeni bir rahatsızlığın görüldüğü açıklandı.

HİNDİSTAN’DA YENİ KORONAVİRÜS BELİRTİSİ

Delhi’deki bir hastanenin yaptığı açıklamaya göre; koronavirüs test sonucu pozitif çıkan hastalarda Sitomegalovirüs adı verilen bir virüs ile ilişkili rektal kanama vakası görüldü.

Hastane yaptığı açıklamada ağır kanama ve şiddetli koronavirüs sonrası oluşan göğüs hastalığı yüzünden bu kişilerden birinin hayatını kaybettiğini aktardı.

BELİRTİLER 20 İLA 30 GÜN SONRA GÖRÜLÜYOR

Koronavirüsün yeni belirtisiyle ilgili açıklama yapan Dr. Anil Arora, semptomların hastaların ilk Kovid-19 teşhisinden ortalama 20 ila 30 gün sonra kendisini gösterdiğini ve hastaların karın ağrısı ve dışkıda kanama şikayetleriyle hastaneye başvurduklarını söyledi.

“Sitomegalovirüs vücutta asemptomatik bir biçimde var” diyen Arora, bir kişinin bağışıklığı tehlikeye girdiğinde semptomların ortaya çıktığını söyledi.

Kovid-19 ve tedavisinde kullanılan ilaçların bağışıklığı etkilediğini belirten Dr. Anil Arora, ilaçların kişiyi diğer enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirdiğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...