Tgrt Haber
16 Temmuz 2022 10:12 - Güncelleme : 16 Temmuz 2022 10:24

Koronavirüsün yeni belirtileri

Dünyada 6.5 milyon civarında insanın ölümüne sebep olan koronavirüs, başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde yeniden artış gösterdi. Vakaların yeniden yükseliş göstermesi ülkede panik oluştururken, maske ve mesafe kuralları yine gündeme geldi. Uzmanlar tarafından vakalar üzerinde yapılan son araştırmalarda, daha önce en belirgin semptomu tat kaybı, ateş ve öksürük olan koronavirüsün, farklı belirtileri ortaya çıktığı belirlendi.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Koronavirüsün yeni belirtileri
koronavirüs,korona,corona,koronavirüsün yeni belirtiler,belirtiler,korona semptomları

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılında ortaya çıkan ve küresel bir salgın haline gelen koronavirüsün yaygın belirtilerinde, hastalar üzerinde yapılan araştırmalarda değişiklik gözlemlendi.

YÜKSELİŞİN NEDENİ

Türkiye'de ve dünyada koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesi panik yaratırken, yeniden maske ve mesafe uyarıları yapılmaya başlandı. Salgının artışındaki etkeni maske ve mesafe kurallarının esnetilmesi olarak gören uzmanlar, belirtilerde de değişiklik olduğunu bildiriyor. Daha öncesinde en belirgin semptomu ateş ve öksürük olarak görülen koronavirüste, şu anda yaygın olarak boğaz ağrısının kendisini gösterdiği belirtiliyor.

Doktorların, İngiltere'de 17 bin 500 koronavirüs hastası üzerinde yapılan bir çalışmada birçoğunun boğaz ağrısı yaşadığını tespit etti. Koronavirüsün daha önceki yaygın belirtileri arasında tat kaybı, ateş ve öksürük görülüyordu. Ancak doktorlar, salgının başında yüksek derecede seyreden koku ve tat kayıplarına şu anda hastalarda daha az rastlandığını ifade etti.

Koronavirüsün yeni belirtileri

KORONAVİRÜSÜN YENİ BELİRTİLERİ

Araştırmada ayrıca öksürük, çatallı ses, hapşırmak, halsizlik ve kas ağrısının da yaygın semptomlardan bazıları olduğu kayıtlara geçti. Araştırmanın sonucunda koronavirüsün daha sık rastlanan yeni belirtilerine de yer verildi. Belirtilerin oranları ise şu şekilde: Yüzde 58 oranında boğaz ağrısı, yüzde 40 oranında burun tıkanıklığı, yüzde 40 oranında öksürük, yüzde 35 kısık ses, yüzde 32 hapşırma, yüzde kas ağrısı olarak ortaya çıkıyor. Koku kaybı oranı ise önceye nazaran çok daha az sıklıkta yüzde 10 civarında görünüyor.

Uzmanlar, eğer soğuk algınlığı ve grip gibi belirtiler gösteriyorsanız, Covid-19 olma ihtimalinizin iki kat yüksek olduğunu belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...