Tgrt Haber
27 Eylül 2022 16:06 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 17:13

Akdeniz şifacısı olarak bilinen limonun bu kadarına da pes dedirten 7 ilginç faydası!

Yemeklere ve içeceklere lezzet katmak için tüketilen limon, bir C vitamini kaynağı olmasının yanında mutfakta birçok alanda hayat kurtarıyor. Limon, vitamin ve antioksidan deposu, bu nedenle son derece sağlıklı. Cilde, saçlara ve sağlığa birçok faydası bulunan limon, mutfakta da bazı önemli işleri kolaylaştırmaya yarıyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Akdeniz şifacısı olarak bilinen limonun bu kadarına da pes dedirten 7 ilginç faydası!
sağlık,limon

İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek cilt sağlığını koruyan limon, bağırsak ve mide için de önemli bir yere sahip. Oldukça güçlü bir antibakteriyel olan pektin lifini bünyesinde barındıran limon, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. İnsan sağlığı için bu kadar değerli bileşenlere sahip olan limon, mutfakta da birçok işi kolaylaştırmada yardımcı oluyor. İşte limonun az bilinen 7 faydası…

MEYVELERİN KARARMASINI ENGELLİYOR

Birkaç damla limon suyu avokado, elma, armut ve muz için limon suyu oldukça fayda sağlıyor. Meyveleri limon suyunda beklettiğinizde hem kararmaları önlenmiş oluyor hem de meyvelerin daha sulu olmasına olanak tanıyor.

TANE TANE PİLAV İÇİN

Yine birkaç damla limon suyu pirincinizi beyazlattığı gibi pilavınızın lapa olmasını da engelleyerek tane tane pilav yemenizi sağlıyor. Ayrıca pilava lezzet de katan limon suyu, pirincinizi bembeyaz yapıyor.

ETİ YUMUŞATIYOR

Limon suyundaki asit, etin içindeki lifleri parçalayarak mükemmel şekilde yumuşamasını sağlar. Et marinasyonlarında en önemli ürün kesinlikle limon olarak kabul ediliyor. Pişirme işlemine geçmeden 1 saat önce limonla ovulan etler çok daha yumuşak ve lezzetli oluyor.

Akdeniz şifacısı olarak bilinen limonun bu kadarına da pes dedirten 7 ilginç faydası!

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELERİ TAZE VE ÇITIR YAPIYOR

Sebzeleriniz yumuşamış ya da gevşek bir hale gelmiş ise biraz limon suyu onları çıtır bir kıvama getirebiliyor. Suyuyla dolu bir kaba yarım su bardağı limon suyu ekleyin ve salata için kullanacağınız sebzeleri içinde 25 dakika bekletin. Sebzelerin yeniden tazelendiğini göreceksiniz.

BAHARAT OLARAK KULLANIN

Yemeklerinize tuz yerine limon sıkmak bir nevi baharat vazifesi görebiliyor. Yemekleri lezzetlendirdiği gibi daha sağlıklı ve daha aromatik bir tat katıyor.

YUMURTALARI ÇATLATMADAN HAŞLAMAK İÇİN

Yumurtalarınızı haşlanmadan önce kestiğiniz limonla yumurtaları ovarsanız, haşlanırken çatlamayacaktır. Ayrıca yumurtanın daha kıvamlı pişmesini sağlayan limon, C vitamini aktivitesini içinde bulunduğu her besine entegre edebiliyor.

CİLDİ PARLATIYOR

Sivilceli ya da akneli bir cilde sahipseniz, sorunlu bölgeye limon sürerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Limon içeriğindeki sitrik asitle sivilce ve iltihabı kurutma özelliği gösteriyor ve cildi parlatıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...