Tgrt Haber
10 Şubat 2022 17:05

Resmi Gazete'de yayımlandı: Uzaktan muayene dönemi başlıyor

Sağlık Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçen 'uzaktan sağlık hizmeti' ile birlikte, hastalar uzaktan muayene edilebilecek. Aynı zamanda gözlem ve takibin de çevrimiçi yapılabileceği sistemde amaç, sağlık hizmetinin mekandan ve coğrafyadan bağımsız olarak sunulması.

Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemesiyle vatandaşların uzaktan muayenesi mümkün olacak.
Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemesiyle vatandaşların uzaktan muayenesi mümkün olacak.

Resmi Gazete'nin 10 Şubat tarihli sayısında yer alan 'uzaktan sağlık hizmeti yönetmeliği'nin detayları belli oldu. Yönetmeliğe göre vatandaşlar uzaktan muayene olabilecek. Aynı zamanda hastaların gözlem ve takibi de çevrimiçi şekilde gerçekleşebilecek.

SAĞLIK HİZMETİNİN TEKNOLOJİYLE SUNULMASI

Sağlık Bakanlığı “Uzaktan Hizmetlerin Sunumu Hakkında Yönetmelik” yayımladı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan yönetmeliğin amacı, sağlık hizmetinin mekandan ve coğrafyadan bağımsız olarak teknolojiye dayanılarak sunulmasına ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi olarak vurgulandı.

UZAKTAN CERRAHİ MÜDAHALE

Sağlık Bakanlığı'nın uzaktan sağlık hizmeti yönetmeliğine göre, uzaktan e-reçete ve e-rapor yazılabilecek. Hatta uzaktan cerrahi müdahale dahi yapılabilecek, Türkiye'deki doktorlar tüm dünyadan hasta bakabilecek.

Yönetmelikte, 'uzaktan sağlık hizmeti' şu ifadelerle tanımlandı:

"Bu yönetmelik hükümlerine göre faaliyet izni almış olan sağlık tesislerinde, sağlık meslek mensubunun, sağlık hizmeti talep eden kişiye uzaktan sağlık bilgi sistemi üzerinden sunduğu sağlık hizmetini ifade eder."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda uzaktan sağlık hizmetine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Uzaktan sağlık hizmeti başlıyor. Uzaktan Sağlık Hizmetinin Sunulmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Bakanlığımız, sağlık kurumunda hasta olarak bizzat bulunmadan, çağdaş bilişim teknolojileri kullanarak sağlık hizmeti almanın kurallarını belirledi. Uygulama zaman kaybını önleyecek."

"Uzaktan Sağlık Hizmetini, sadece gerekli bilişim teknoloji alt yapısına sahip, Bakanlıkça ruhsatlı sağlık kuruluşları sunabilecek. Uzaktan sağlık hizmeti gereklerini yerine getirmek koşuluyla artık hastalara E-reçete yazmak, rapor vermek mümkün olacak. USH hayırlı olsun!"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...