Tgrt Haber
13 Kasım 2021 19:28

Son dakika! 13 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı düştü

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 13 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 22 bin 583 yeni vaka tespit edilirken, 215 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vefat ve vaka sayısında düşüş olması dikkat çekti.

Son dakika! 13 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı düştü
koronavirüs,vaka,sağlık bakanlığı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 13 Kasım koronavirüs tablosuna göre; 22 bin 583 yeni vaka tespit edilirken, 215 kişi hayatını kaybetti. Düne göre vefat ve vaka sayısında düşüş olması dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 79,90 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 89,92 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 118 milyon 302 bin 677 ’e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRA ORDU'DA

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,9 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya Muğla, Osmaniye, Kırklareli Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,0 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN AŞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İkinci doz aşı oranı yüzde 65’ten düşük 9 ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim” dedi.

13 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika! 13 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı düştü

12 KASIM KORONAVİRÜS TABLOSU

12 Kasım 2021 tarihli koronavirüs tablosuna göre; 23 bin 637 yeni vaka tespit edilirken, 217 kişi hayatını kaybetti. 

Son dakika! 13 Kasım koronavirüs tablosu: Vaka sayısı düştü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...